Leren we ooit wat het einde van 'Blair Witch' betekent?

Leren we ooit wat het einde van 'Blair Witch' betekent?

Adam Wingard heeft slecht nieuws voor je.

Mocht je hopen dat het mysterie aan het einde van Blair Witch (2016) ooit opgelost wordt, dan hebben we slecht nieuws voor je. Regisseur Adam Wingard laat namelijk weten dat hij het einde nooit uit wil leggen.

De film was de derde in de Blair Witch-franchise en leidde tot heel wat verdeeldheid onder de fans. Het einde blijft ook iets waar mensen over speculeren. Maar de 38-jarige Wingard laat in een interview weten dat hij niet van plan is om het einde uit te leggen.

Nooit uitleggen
"Ik zal het nog eens zeggen: als ik van plan was om te onthullen wat er gebeurt aan het einde van de film, dan had je het in de film gezien," aldus Wingard.

"Dat is deel van de Blair Witch. Ik heb mijn eigen interpretatie van wat er aan de hand is. En deel van wat het zo interessant maakt, is het mysterie. Er zijn geen definitieve antwoorden. Voor mij is het belangrijk dat filmmakers een antwoord hebben, dat we niet als J.J. Abrams zijn. Begrijp mij niet verkeerd: ik vind hem een getalenteerd regisseur, maar mijn gevoel is dat hij overal mysteries over bedenkt, waar dan geen antwoorden op zijn. Hij bouwt dus heel toffe mysteries op, maar die betalen zich nooit uit. En dat stelt altijd een beetje teleur."

"Ik weet dus heel goed wat er aan de hand was in Blair Witch. Daar zitten echt wat toffe concepten in. En tenzij ze verkend worden in een andere film, zullen ze wat mij betreft altijd een mysterie blijven."

NieuwsFilm

meest populair