Makers lachen om "floppen" van 'Blair Witch'

Makers lachen om "floppen" van 'Blair Witch'

Ze hadden Sully moeten maken.

Afgelopen weekend ging in de States en vele andere landen het The Blair Witch Project-vervolg Blair Witch in première. De slechts $5 miljoen kostende en zeer wisselend ontvangen horrorfilm, goed voor 3,5 ster op FT, kwam in de States tot een (te) magere $9,7 miljoen. De producenten blijken echter te kunnen lachen om de teleurstellende start.



Hierboven zie je de reacties van producent en schrijver Simon Barrett en regisseur Adam Wingard. De eerste reageert sarcastisch door de magere start te koppelen aan de wisselende ontvangst en de regisseur verwijst naar de voornaamste concurrent afgelopen weekend, Sully van Clint Eastwood. Het drama wist in het tweede weekend een strakke $22 miljoen op te halen.

Uiteraard is Blair Witch alles behalve een flop. Uiteraard zijn er naast de $5 miljoen productiekosten ongetwijfeld nog flink wat miljoenen gestoken in de promotie. Maar met nog enkele weken voor de boeg en de aansluitende opbrengsten via Blu-ray en VOD-verkopen zal de investering dubbel en dwars worden terugverdiend.



NieuwsFilm

meest populair