Nijenhuis maakt Zoop: The Movie

Regisseur Johan Nijenhuis gaat een film maken van de succesvolle jongerensoap Zoop. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. De serie won vrijdagavond de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van 2004.

De film is getiteld Zoop: The Movie. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Afrika en wordt ook daar opgenomen. De Rangers uit de serie komen er achter dat het in een Wildpark in Zuid-Afrika heel erg slecht gaat met de wilde dieren. Ze willen niets liever dan deze dieren helpen en reizen daarom af naar hun Afrikaanse collega's. Al heel snel komen ze er achter dat het er in de vrije natuur heel anders aan toegaat dan in hun Nederlandse dierentuin.

De hoofdrollen worden vertolkt door Viviënne van Assem, Patrick Martens en Monique van der Werff. De film wordt geproduceerd door NL Films. Het scenario komt van Wijo en Anya Koek. De regie ligt in handen van Johan Nijenhuis. Het wordt na de hits Costa! en Volle maan zijn derde speelfilm.

Zoop: The Movie moet in de zomer van 2005 in première gaan. Naar de serie, die voor het tweede seizoen op de zender Nickelodeon wordt uitgezonden, kijken wekelijks meer dan een miljoen mensen.



NieuwsFilm

meest populair