Toch James Bond-film in de bioscoop dit jaar

Het Filmmuseum brengt vanaf volgende week 'On her majesty's secret service', de zesde James Bond-film, weer in roulatie. De Amsterdamse distributeur doet dit omdat zij het niet kan verkroppen dat 2002 anders een ,,James Bond-loos jaar'' dreigt te worden.

Nederland is een van de weinige landen ter wereld waar 'Die another day', de twintigste Bond-film, niet rond de kerstdagen in première gaat. Distributeur Fox, die de film uitbrengt, vreest dat er door de grote concurrentie van de nieuwe Harry Potter, de tweede Lord of the Rings-film, Pietje Bell en de Disney-animatie 'Treasure Planet' niet genoeg grote zalen beschikbaar zijn voor geheim agent 007.

Het was de afgelopen twaalf jaar traditie dat de nieuwe Bond rond de kerstdagen in première ging. De periode rond de feestdagen is voor dit soort films commercieel gezien aantrekkelijk. 'Die another day' beleeft nu half januari pas zijn Nederlandse première.

'On her majesty's secret service' draait vanaf 17 oktober in de Amsterdamse bioscoop Cinerama. De volledig gerestaureerde print is zelfs tien minuten langer dan de versie die destijds in Nederland werd vertoond. Naar verwachting doet de film in november door het hele land verschillende theaters aan.



NieuwsFilm

meest populair