Chiwetel Ejiofor hoogstwaarschijnlijk te zien in 'Doctor Strange'

De '12 Years a Slave'-acteur zal dan geen slechterik spelen, maar de mentor van onze magische held.

Volgens TheWrap ziet het er naar uit dat Britse acteur Chiwetel Ejiofor zich bij Marvel's Doctor Strange zal voegen. Zij vermelden dat hij al diverse rollen afslaat om tijd vrij te maken voor het filmen van de superhelden prent. Mocht het nieuws kloppen, dan zal hij zich herenigen met 12 Years a Slave-collega Benedict Cumberbatch. De laatstgenoemde kreeg vorig jaar in december de titelrol toegewezen.

Als Marvel en Ejiofor daadwerkelijk tot een overeenkomst komen, dan zal Ejiofor volgens de geruchtenmolen de rol van de Ancient One vervullen. Acteurs Morgan Freeman, Bill Nighy en Ken Watanabe waren eerst in beeld voor dat personage. De Ancient One is in de stripboeken de voormalige "Sorcerer Supreme". Een positie die iemand tot de beschermer van Aarde slaat wat betreft magische verdorvenheden. Cumberbatch als Stephen Strange vervult die taak nu en leerde al zijn kennis onder de hoede van de Ancient One.

Voor een kleinschalige periode dacht men dat het om de antagonist van de prent zou gaan, maar deze job wordt waarschijnlijk al door Daniel Brühl gespeeld. De Rush-acteur zal, indien het nieuws klopt, in de huid van Baron Mordo kruipen, de aartsvijand van Strange. Mordo werd evenals Strange door de Ancient One opgeleid.

De productie van Doctor Strange zal in de herfst van kracht komen. Scott Derrickson zal de film regisseren naar een scenario van Jon Spaihts. Marvel heeft 4 november 2016 in hun agenda staan als de releasedata.



NieuwsFilm

meest populair