Featured

Alles over 'The Interview'

De meest controversiële film van 2014.

door Jim Pedd op 28.01.2015 om 10:46 in Featured
Komende donderdag komt de film The Interview uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 29 januari in première.

The Interview


Duur: 112 minutenGenre Actie, KomedieBudget: 44 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieEvan Goldberg, Seth RogenScenario Dan SterlingJames Franco Dave SkylarkSeth Rogen Aaron RapoportLizzy Caplan Agent LaceyRandall Park President KimDiana Bang Sook
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
In de actie-komedie The Interview maken Dave Skylark (Franco) en zijn producent Aaron Rapoport (Rogen) elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn. Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

Meest controversiële film van 2014

The Interview was waarschijnlijk de meest controversiële film van 2014. Omdat in de film Noord-Korea nogal op de hak wordt genomen, zou filmstudio Sony Pictures Entertainment gehackt zijn. De hackers uitten grote dreigingen en gaven duizenden documenten vrij, met daarin geheime gegevens over plannen van het bedrijf. Toen dat er niet toe leidde dat de film uit de bioscopen werd gehaald, begonnen de dreigingen met aanslagen en op dat moment besloten veel bioscoopeigenaren dat het 't risico niet waard was.

De film zou daarop in eerste instantie helemaal niet uitkomen. Sony stelt dat dit wel altijd de bedoeling was, maar dat er eerst onderhandeld moest worden met nieuwe partijen om hun dure product uit te brengen. Steun van onder andere de Amerikaanse president, Barack Obama, leidde ertoe dat de film al snel te streamen was via o.a. YouTube Movies, Google Play, Xbox Video en iTunes.

Daarna was er het nieuws dat, ondanks dat er geen grootschalige Amerikaanse bioscooprelease zou komen (de film ging daar in zo'n 200 arthousebioscopen in première), deze wel in andere landen zou gaan draaien. Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk behoren tot deze landen. Op 29 januari is het zover en draait de film in de bioscoop.

Eerste reacties

Als je kijkt naar de recensies, lijkt die controverse helemaal niet nodig te zijn geweest. Op RottenTomatoes zijn 89 recensies geteld en daarvan waren er slechts 46 positief, waarmee de film met een score van 52 procent rotten is. "Helaas werd de film overschaduwd door controverse (en als gevolg daarvan niet genoeg vertoond). Het scenario van The Interview biedt middelmatige grappen, die versterkt worden door zijn sympathieke hoofdpersonen."

Overigens was er met de score van de film in eerste instantie iets opmerkelijks aan de hand. In eerste instantie stond de film op de IMDb op een 10, met tienduizenden stemmen. Allemaal mensen die daarmee hun steun wilden uiten voor de film. Ondertussen is de score minder goed, maar alsnog positiever dan die van recensenten. Met 149.890 stemmen heeft de film nu een 7,2. Meer dan 50.000 mensen gaven de film een 10. Daarna is het meest gegeven cijfer (door 19.800 mensen) een 7.

Box office prestaties

Ondanks zijn zeer beperkte première, deed The Interview het helemaal niet slecht in de Amerikaanse bioscopen. Tijdens het openingsweekend werd er 1,8 miljoen dollar opgehaald, op slechts 331 bioscopen. Gemiddeld leverde de film in de relatief kleine arthousezalen daarmee 5.422 dollar per scherm op. In totaal staat de productie ondertussen op 6,1 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Verder is de film in veel landen online te koop en te huren en dat levert ook geen slechte resultaten op. Begin januari was de film al zo'n 4,3 miljoen keer verkocht en had Sony al ongeveer 31 miljoen dollar aan de film verdiend.

De Nederlandse release zal waarschijnlijk geen gigantische bedragen opleveren, al ware het maar omdat de film al lange tijd online te streamen viel. The Interview levert mogelijk zo'n één miljoen euro op in de bioscopen.

Trivia

De vijfde samenwerking van Seth Rogen en James Franco. Op de poster staat een Koreaanse zin, grofweg vertaalbaar als: "Geloof deze domme oneerbare Amerikanen alsjeblieft niet." Randall Park kwam zo'n zeven kilo aan voor de rol van Kim Jong-Un.

•

•


•
8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Gedownload was ie al moeilijk door te komen. In de bios was ik ws weggelopen . Op emenim na vond ik er weinig te lachen. En die anale grappen zijn wel heel belegen

geertvdheide

Avatar

Door alle aandacht voor deze film zijn de verwachtingen waarschijnlijk onrealistisch hoog geworden. Het is een hele flauwe film, en je moet precies van deze soort humor houden om 'm te waarderen. Weinig genres zijn zo persoonlijk als komedie, en dit is wat mij betreft geen hoogvlieger in het genre. Ik vond de film, met een paar vrienden en een krat bier, bij vlagen leuk. Krap aan een zesje wat mij betreft.

SunChaser

Avatar

De meeste filmliefhebbers hebben dat weekend de film al gedownload omdat ie toen nog niet zou draaien

kaedir

Avatar

SunChaser "Gedownload was ie al moeilijk door te komen. In de bios was ik ws weggelopen . Op emenim na vond ik er weinig te lachen. En die anale grappen zijn wel heel belegen"Wat verwacht jij dan van een Seth Rogen film? Even serieus want je klinkt nu dommer dan de film zelf.. Je wist van te voren al wat voor film het ging worden daar hoef je geen expert voor te zijn.

mooffie

Avatar

Overigens zijn er nu meer berichten dat Noord-Korea niet([blue]![/blue]) de hack gepleegd heeft. Alle heisa om niks dus.

YOLO

Avatar

kaedir "Wat verwacht jij dan van een Seth Rogen film? "
Ligt eraan wat voor Seth Rogen film ;) 50/50 en Take This Waltz zijn niet van die standaard Seth Rogen films.

SunChaser

Avatar

kaedir "Wat verwacht jij dan van een Seth Rogen film? Even serieus want je klinkt nu dommer dan de film zelf.. Je wist van te voren al wat voor film het ging worden daar hoef je geen expert voor te zijn."


Seth rogen heeft hest vermakelijke films, 50/50 en Zack and Miri making a porn

Frietgezicht

Avatar

SunChaser "En die anale grappen zijn wel heel belegen"


Ok,ik ga juist wel naar de bios nu.

nieuwslaatste nieuws

meest populair