Terrence Malicks 'Voyage of Time' vindt nieuwe investeerders

Er komen twee versies van de film, eentje volledig in IMAX.

Goed nieuws voor fans van regisseur Terrence Malick. Niet alleen krijgen we dit jaar nog een nieuwe film van de regisseur, Knight of Cups, maar ook blijkt nu dat hij een deal heeft gesloten voor de financiering van Voyage of Time. Imax en Broad Green Pictures voegen zich bij Sophisticated Films en Wild Bunch om de film te maken.

De film wordt in Imax vrijgegeven en omschreven als een ”viering van het universum, een weergave van het geheel van de tijd, van het begin tot het einde.” Er zullen twee versies van de film komen. De eerste is een volledige versie in Imax, van veertig minuten, met wetenschappelijke vertellingen van Brad Pitt. Een 35mm versie, van reguliere lengte, komt met de stem van Cate Blanchett.

Malick werkt al jaren aan de film, maar heeft tot dusverre niets vrijgegeven. Dat leidde eerder al tot gedoe met producenten, maar nu lijken die zaken rechtgezet te zijn. Mogelijk komt de film binnen afzienbare tijd uit, al is er nog geen releasedatum bekend.

Hieronder een scène uit The Tree of Life, waarin Malick al het ontstaan van het universum toonde. Voyage of Time zou ongeveer eenzelfde stijl hanteren,



NieuwsFilm

meest populair