Schrijvers gevonden voor de 'Stargate'-remake

Roland Emmerich doet een beroep op twee heren die ook al aan zijn 'Independence Day'-sequel meeschrijven.

Vorig jaar vernamen we dat Roland Emmerich en Dean Devlin een remake willen maken van hun eigen sciencefictionfilm Stargate (1994). Het is de bedoeling dat de nieuwe film het begin wordt van een nieuwe trilogie die zal voortborduren op het originele verhaal. Inmiddels is bekend door wie het script zal worden geschreven, namelijk de relatief onbekende Nicolas Wright en James A. Woods.

Het duo kwam in contact met Emmerich nadat diens productiemaatschappij Centropolis een script van hen kocht. Vervolgens kregen ze de opdracht het scenario van Independence Day 2 te herschrijven en nu mogen ze dus wederom voor Emmerich aan de slag.

In Stargate zien we hoe in 1928 een geheimzinnige metalen ring wordt gevonden in Egypte. Een kleine veertig jaar later komt onderzoeker Daniel Jackson (James Spader) erachter dat de ring een portaal is naar een andere wereld. Samen met een groep militairen, geleid door kolonel Jack O’Neill (Kurt Russell), gaan ze de andere wereld onderzoeken. Jackson komt er op den duur achter dat O’Neill een dubbele agenda heeft.



NieuwsFilm

meest populair