Drie nieuwe namen voor Oliver Stone’s Edward Snowden-film

Melissa Leo, Zachary Quinto en Tom Wilkinson zijn alledrie journalisten in het team van de klokkenluider.

Regisseur Oliver Stone is druk bezig met het casten voor zijn volgende project, een film over Edward Snowden. Het was al bekend dat Joseph Gordon-Levitt de klokkenluider zal gaan spelen en Shailene Woodley werd een tijdje terug ingehuurd voor de rol van Snowdens vriendin. Die twee namen zijn al uitstekend, maar nu is er nog eens een sterk drietal aan de cast toegevoegd.

Oscarwinnares Melissa Leo (The Fighter) speelt Laura Poitras, de journaliste/filmmaker die deel uitmaakte van Snowdens openbaringen. Zij regisseerde de documentaire CitizenFour, die momenteel voor een Oscar in de race is. Verder heeft Zachary Quinto (Star Trek) getekend voor de rol van Glenn Greenwald, een journalist die door Snowden wordt uitgekozen om te helpen met het verspreiden van de geheimen. Tot slot is Tom Wilkinson (Batman Begins) Ewen MacAskill, een journalist van The Guardian die meehielp met het checken van de feiten en het onthullen van de geheimen.

Stone baseert de film op twee boeken, namelijk Time of the Octopus van Anatoly Kucherena en The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man van Luke Harding. Ook CitizenFour zal ongetwijfeld van invloed zijn op de film. Hieronder de trailer van die documentaire:



NieuwsFilm

meest populair