Andrew Garfield wordt ingeruild voor veel jongere Spider-Man

En nog veel meer details rond de opvallende deal in superheldenland.

Gisteren werd bekend dat Marvel en Sony een samenwerkingsovereenkomst zijn overeengekomen rond het personage Spider-Man en hun beide superheldenfilm-reeksen. In de berichtgeving werd al gemeld dat Marvel op zoek gaat naar een andere acteur dan Andrew Garfield. Linda Ge van TheWrap meldt dat ook Sony uitkijkt naar een nieuwe acteur voor de titelrol.

Via Twitter meldt de verslaggeefster dat de opvolger van Garfield eerst te zien zal zijn in een deel in Marvel Studios' Marvel Cinematic Universe - vermoedelijk Captain America: Civil War (5 mei 2016) - en vervolgens in 2017 in een eigen film van Sony Pictures. Hiermee wordt er dus een punt gezet achter de deelname van Garfield, die te zien was in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man (2014).

De website The Hollywood Reporter weet hieraan toe te voegen dat de studio's op zoek gaan naar een veel jongere acteur dan de 31-jarige Garfield. Tevens zou Marc Webb niet terugkeren en zou zowel Avi Arad als Matt Tolmach zijn gedegradeerd van producent naar uitvoerend producent.

Variety meldt dat Sony meer dan 60% van de inkomsten ontvangt van de kaartverkoop van de eigen Spider-Man films. Marvel, die volgens de geruchten in eerste instantie miljarden bood voor Spider-Man, heeft altijd de merchandiserechten in handen gehouden en zal op dit punt flink gaan binnenlopen nu Spider-Man aansluit bij namen als Iron Man en Captain America.

Duidelijk is wel dat Sony niet compleet stopt met de The Amazing Spider-Man verhaallijn. Sony zou namelijk wel verder gaan met de plannen rond de spin-off Sinister Six en de spin-off die zich focust op een vrouwelijke superheld. Over deze films zou Marvel (lees Kevin Feige) weinig tot niets te zeggen krijgen.

Uiteraard zwerven alweer wat namen over het web: Dylan O'Brien (The Maze Runner), Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service), Logan Lerman (Percy Jackson), Asa Butterfield (Hugo), Zac Efron (The Paperboy), Donald Glover (Community) en Eddie Redmayne (The Theory of Everything).



NieuwsFilm

meest populair