Neill Blomkamp zegt dat Fox zijn ‘Alien’ wil maken

Leidt zijn prachtige concept-art dan toch tot Alien 5?

Begin dit jaar dook er een flinke reeks concept-art op voor een Alien-film, gemaakt door District 9-regisseur Neill Blomkamp. In een interview met Uproxx sprak de filmmaker over de concept-art en zegt hij dat hij de film zo zou kunnen maken.

Als eerste, waarom deze concept-art? "Simpel gezegd, toen Chappie volledig de post-productiefase inging, kon ik het iets rustiger aan doen. Ik dacht na over wat mijn volgende project zou moeten zijn en ik wil al jaren een Alien-film maken," aldus Blomkamp.

De Zuid-Afrikaan geeft aan dat hij veel meer concept-art heeft gemaakt dan dat we hebben gezien en dat alles op de rit kwam doordat hij met Sigourney Weaver samenwerkte aan zijn aanstaande Chappie: Gesprekken met Sigourney Weaver hebben mij veel ideeën gegeven. Ik had in eerste instantie een ander plan, maar doordat ik veel tijd met haar doorbracht zijn we tot interessante dingen gekomen. Terug in Vancouver kon ik een jaar werken aan Chappie en als ik even niet nodig was in de montagekamer, dan ging ik verder met Alien. Ik heb eigenlijk een gehele film ontwikkeld en maakte al het concept-art."

Tevens laat Blomkamp weten dat Fox de film wilt maken. Of de film er echt komt ligt echter aan hemzelf. "Mij. Ik ben het probleem. Fox, zij willen de film maken. Morgen zelfs." Blomkamp zou de film waarschijnlijk niet willen maken, omdat hij liever niet in een franchise stapt.

Hieronder vier concept-art, check de rest in dit artikel.





NieuwsFilm

meest populair