Dakota Johnson over haar naaktscènes in 'Fifty Shades of Grey'

En haar moeder Melanie Griffith zal de film nooit ofte nimmer zien.

Fifty Shades of Grey (Vijftig tinten grijs): wie heeft er inmiddels nog niet van gehoord? De erotische roman van schrijfster E.L. James is zeer succesvol en heeft wereldwijd een legioen aan boeken verkocht. Dat er een verfilming zou verschijnen was niet helemaal vreemd, laat staan de sequels die in de wachtrij staan. Al sinds het casten van de rollen zijn er mensen in overvloed te horen die het niet eens zijn met de gekozen acteurs. Één van hen, Dakota Johnson (die de vrouwelijke hoofdrol vervult), heeft ook zo nu en dan haar twijfels.

"Absoluut," geeft ze toe. "Continu. Zelfs nu heb ik last van momenten waarbij ik me afvraag: 'Wat heb ik in vredesnaam gedaan?'" Waar ze zich druk om maakt vertelt ze niet, één ding is zeker: ze had geen problemen met haar naaktscènes. "Het klopt dat ik me niet voor mijn lichaam schaam. Ik zit goed in mijn vel en ik vind dat meer vrouwen ook zelfverzekerder moeten optreden. Ik vind dat naaktheid en seksuele scènes in films mooi kunnen zijn wanneer ze smaakvol worden aangepakt."

De erotische film volgt de studente Anastasia Steele (Johnson), wier leven compleet veranderd wanneer ze de knappe en kwellende miljardair Christian Grey (Jamie Dornan) ontmoet. Voor ze het weet raakt ze verdiept in een wereld vol sadomasochisme. Het is niet een film die voor iedereen weggelegd is, en als Johnson de keuze had, dan wil ze niet dat haar vader (Don Johnson) en moeder (Melanie Griffith) de film zullen zien.

Haar moeder ging daar verder op in tegenover USA Today. "Dakota zou zich niet op haar gemak voelen als ik de film zou zien. Hetzelfde geldt voor mijzelf. We zouden er dan nooit over kunnen praten, dus waarom zou ik de film dan ook zien? Zou jij je eigen kind in zulke seksuele activiteiten willen zien? Ik zou normale seks al niet kunnen aanschouwen, maar een 'kamer van pijn'? Dat zou ik absoluut niet kunnen doen!"

NieuwsFilm

meest populair