Will Smith noemt 'After Earth' de meest pijnlijke flop uit zijn carrière

De film flopte in 2013 zowel kritisch als commercieel.

Tijdens een interview met Esquire heeft Will Smith zich uitgelaten over het floppen van After Earth, de film uit 2013 waarin hij samen met zoon Jaden Smith te zien was. Smith geeft onder andere aan hoe de rampzalige kritieken en de matige box-office zijn kijk op het leven en zijn positie in de filmindustrie hebben veranderd:

''Dat was de pijnlijkste flop uit mijn carrière. Wild Wild West was minder pijnlijk dan After Earth, omdat mijn zoon ook meespeelde in After Earth. En ik was degene die hem voor die film strikte. Dat was verschrikkelijk voor mij. Ik was een kerel die door zijn vriendin werd bedrogen toen hij 15 jaar was. Ik besloot toen dat als ik nummer een zou zijn, geen vrouw me meer zou bedreigen. Het enige waar ik voor moest zorgen was dat er niemand beter dan mij was en dat ik zo de liefde zou vinden waar mijn hart zo naar zocht. Ik besefte pas dat ik die houding had toen After Earth flopte. Toen pas accepteerde ik dat dit niet de juiste manier van aanpak is om te bereiken wat ik wil bereiken.''

Smith gaf verder aan dat hij ''zo'n 24 minuten'' kapot was na het zien van de opbrengsten na het eerste weekend dat de film in de bioscopen draaide. Toen hij kort daarna een telefoontje kreeg dat zijn vader kanker bleek te hebben, kon hij alles pas weer in perspectief zijn. Diezelfde dag had Smith een openbaring:

''Die maandag na het eerste weekend van After Earth begon ik aan een nieuwe fase van mijn leven, een nieuw concept: alleen liefde kan dat gat vullen. Je kunt nooit genoeg winnen, nooit genoeg geld hebben, nooit genoeg succes. Het enige dat die existentiële dorst kan lessen is liefde.''

Smith bereidt zich momenteel voor op de rol van Deadshot in David Ayers DC-schurkenfilm Suicide Squad. Over een paar weken is de acteur te zien in de romantische thriller Focus.



NieuwsFilm

meest populair