Focus (2015)

Never lose focus

Smakelijke oplichterspraktijken zouden de hoofdmoot moeten vormen in deze rommelige misdaadkomedie van de makers van I Love You Phillip Morris.
play

6,3 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Argentinië
105 Min Verenigde Staten

In de komedie Focus ontmoet een oplichter een aantrekkelijke branchegenoot. De relatie die ze krijgen wordt echter bemoeilijkt door hun gedrag. Ze zijn namelijk gewend alles bij elkaar te liegen en te stelen. Nadat ze uit elkaar gaan blijven ze elkaar echter veelvuldig tegenkomen.

Regie
Glenn Ficarra
John Requa
Cast
Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro, B.D. Wong, Stephanie Honore, Adrian Martinez, Gerald McRaney, Robert Taylor, Griff Furst, Don Yesso, Brennan Brown, Dominic Fumusa, Steve Kim, David Stanford, Dotan Bonen.
Budget
$ 50.100.000
Opbrengst
$ 153.962.963
Release
27.02.2015
Release NL
26.02.2015
Release DVD
18.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Glenn Ficarra en John Requa | Cast: Will Smith (Nicky), Margot Robbie (Jess), Rodrigo Santoro (Garríga), Gerals McRaney (Owens), Robert Taylor (McEwen), BD Wong (Liyuan), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

Het is al weer een jaartje of twee geleden dat Will Smith te zien was in een 'dragende rol', al was het monstrueuze After Earth een mislukking op zo'n beetje elk denkbaar vlak. De voormalige Fresh Prince probeert het, dit keer gelukkig zonder zijn kroost, opnieuw in het gelikte komische gangstervehikel Focus. Hierbij staat en valt alles met de dynamiek tussen Smiths hoofdpersonage en zijn wulpse tegenspeelster ingevuld door Margot Robbie. Het tweetal trekt in het gezelschap van een dievenbende het ganse Amerikaanse land door om nietsvermoedende mensen van hun geld en dure spulletjes te beroven. Jammer genoeg wordt dit aanlokkelijke gegeven voortdurend verknald door oninteressante liefdesperikelen tussen de twee.

De vaart zit er lange tijd lekker in. We krijgen een smakelijk inkijkje in het liegen en bedriegen van Nicky en Jess, die elkaar bij toeval tegen het lijf lopen. Maar in dit gezamenlijke regieproject van Glenn Ficarra en John Requa, eerder onder meer verantwoordelijk voor het lichtflauwe I Love You Philip Morris, lijkt zoiets als toeval niet te bestaan. In alles wat op het pad van de gesjeesde Nicky komt, heeft hij zelf de hand. Dit leidt al vanaf de eerste kennismaking in een bar tot de onvermijdelijke seksuele escapades tot veel verbazing bij Jess. Het wil er bij haar personage maar niet in dat ze te maken heeft met een man met een plan, die precies weet wat hij doet en niet houdt van verrassingen. Een dom blondje is ze zeker niet, maar iets meer eigenrichting en zelfbeschikking had de mooie vrouw niet misstaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Focus Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Focus

acties