Featured

Alles over 'Seventh Son'

Het begin van een nieuwe fantasyreeks?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 23.02.2015 om 19:11 in Featured
Komende donderdag komt de film Seventh Son uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 26 februari in première.

Seventh Son


Duur: 102 minutenGenre Actie, Avontuur, FantasieBudget: 95 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieSergei BodrovScenario Charles Leavitt, Steven Knight, e.a.Jeff Bridges Master GregoryBen Barnes Tom WardJulianne Moore Mother MalkinAlicia Vikander AliceAntje Traue Bony Lizzie
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De avonturenfilm Seventh Son speelt zich af in een magische wereld vol betoveringen en legendes. Het enige overgebleven lid van een mystieke orde gaat op zoek naar de laatste Zevende Zoon. De jonge held, die volgens een eeuwenoude voorspelling over een uitzonderlijke gave bezit, wordt weggerukt uit zijn rustige leven op het platteland. Samen met zijn keiharde mentor moet hij de Dark Queen en haar leger van moordenaars met bovennatuurlijke krachten uitschakelen.

Franchise

Uiteraard hoopt filmmaatschappij Legendary Pictures met deze film in de voetsporen van Lionsgate te kunnen stappen. Die studio is zeer succesvol in het verfilmen van Young Adult-boeken en meerdere studio's azen op dat succes. Legendary wil het proberen met de verfilming van de Wardstone Chronicles, een zestiendelige boekenreeks van Joseph Delaney.

Centraal staat de twaalfjarige jongen Tom, die ergens op het platteland van The County woont. Hij is de zevende zoon van de zevende zoon en kan daarom dingen die niet iedereen kan, zoals geesten zien. Hij wordt gerekruteerd om te helpen in de strijd tegen een hele reeks bovennatuurlijke monsters.

Eerste reacties

De boeken zijn in elk geval een succes, maar of de film dat wordt en leidt tot een franchise? Dat hangt natuurlijk van de box office prestaties en de ontvangst van de film af. Kijken we naar die ontvangst, biedt die in elk geval weinig hoop. Op RottenTomatoes heeft de film een score van 10 procent, op basis van 79 recensies. "Seventh Son verspilt een geweldige cast en wat vreemde verhaalelementen, waardoor het publiek achterblijft met een bijzonder saai fantasy avontuur."

Box office prestaties

En de box office prestaties dan? De film werd voor 95 miljoen dollar gemaakt en leverde in de Verenigde Staten niet de torenhoge bedragen op waar filmstudio Legendary op gehoopt had. De film draait daar al drie weken in de bioscopen en haalde tot dusverre 16 miljoen dollar op. Daarmee is de film in het thuisland in elk geval weinig succesvol.

Maar in de rest van de wereld is de film geen gigantische flop. Tot nu toe werd er zo'n 83,6 miljoen dollar opgehaald in landen als China, Finland, Hongarij, Rusland en (opmerkelijk genoeg, gezien de turbulente situatie) Oekraïne. De wereldwijde verdiensten van de film komen daarmee uit op 99 miljoen dollar.

Wat Seventh Son in Nederland gaat doen is lastig te voorspellen. Eerdere Young Adult-verfilmingen deden het vrij goed in de bioscopen, waaronder de Hunger Games en tot in zekere mate ook de Divergent-films. De verwachting is, dat de film minstens anderhalf miljoen euro ophaalt hier.

Trivia

De film vormt een mini-reünie voor Jeff Bridges en Julliane Moore, die eerder samen in The Big Lebowski te zien waren. Oorspronkelijk zou de soundtrack gecomponeerd worden door Tuomas Kantelinen en A.R. Rahman, maar productievertragingen zorgden ervoor dat zij uit het project stapten. Op sommige posters zie je nog het logo van Warner Bros. staan, terwijl de film gedistribueerd wordt door Universal Pictures en Warner er niets meer mee te maken heeft. Dat komt omdat de film oorspronkelijk wel gedistribueerd zou worden door Warner, maar productiemaatschappij Legendary Entertainment beëindigde de samenwerking, terwijl sommige posters al klaar waren.

•


•


•11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Secret1994goesFilm

Avatar

Vond het altijd een interessante trailer, wel bang voor slecht CGI...
En ook zeer vreemd dat het lang is uitgesteld.

PRIME

Avatar

Vind dit zo'n rare film. Wordt ontzettend gepushed in Nederland, hangt zelfs aan het grote spandoek bij Pathe Arena. Wat goeie acteurs en actrices maar toch lijkt me dit zo'n neppe film te worden..

nicolaas1982

Avatar

pringles "Dat deze film nu pas in Nederland te zien is. Vorig jaar rond deze tijd zat de trailer al voor verschillende hoofdfilms."


De film is al 3 keer uitgesteld!
Oorspronkelijk zou hij vorig voorjaar al uitkomen, dat is al een paar keer benoemd!

Ik ben benieuwd naar de film!

Rolo2013

Avatar

Wat Seventh Son in Nederland gaat doen is lastig te voorspellen. Eerdere Young Adult-verfilmingen deden het vrij goed in de bioscopen, waaronder de Hunger Games en tot in zekere mate ook de Divergent-films. De verwachting is, dat de film minstens anderhalf miljoen euro ophaalt hier.

Wie doet de indicatie van de opbrengst?
Als de film in Amerika ongeveer 14 miljoen euro heeft opgehaald dan is 1,5 miljoen euro voor in Nederland wel erg hoog denk ik :P

Muufley

Avatar

Lol "nieuwe fantasy reeks"? Deze film heeft een score van 10% op RT en met een totale opbrengst van 99 miljoen dollar (wereld) voor een productie budget van 95 miljoen dollar een feitelijke flop.

Ik denk dat deze drol helemaal geen nieuwe fantasy reeks zal voortbrengen.


Bron: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=seventhson.htm

Decepticon

Avatar

Secret1994goesFilm "Vond het altijd een interessante trailer, wel bang voor slecht CGI...
En ook zeer vreemd dat het lang is uitgesteld."
Ik ook, de trailer heeft mijn interesse altijd al wel getrokken, hoewel ik niet zo vrees voor slechte cgi.
Ik verwacht iets in de trant van 47 Ronin, wat ik ook een mooie film vind, dit ziet er wel spectaculairder uit met interessdantere acteurs.
Idd vreemd van de uitstellingen.

Ik ga er zaterdag iig een avondje aan wagen.

Roeltje

Avatar

Hier ga ik zeker heen.

pringles

Avatar

Dat deze film nu pas in Nederland te zien is. Vorig jaar rond deze tijd zat de trailer al voor verschillende hoofdfilms.

Steve Harwin

Avatar

Het is een beetje een soort Eragon, he. Ook zo'n Star Wars rip off.
synopsis:
Jonge knul wordt van het platteland geplukt door de laatste magische ridder omdat hij speciale krachten bezit om de grote boze boef te kunnen verslaan.
Tsja.

LadyC

Avatar

Ik snap dat er filmmakers en filmstudios zijn die veel geld willen verdienen. Dan ben je natuurlijk blij als je Lionsgate heet en The Hunger Games maakt. Dan is het gevolg nogal logisch dat andere filmstudio's dit ook willen, maar negen van de tien keer snappen ze gewoonweg niet dat je het om de creativiteit moet doen en het boek moet nastreven anders werkt het niet.
Ik keek lang uit naar Seventh Son en nu denk ik toch niet dat ik hem ga kijken. :'( jammer.

Planethugo

Avatar

Ik verwacht dat dit net zo een flop als 47 Ronin gaat worden

nieuwslaatste nieuws