Neill Blomkamp maakt officieel de vijfde 'Alien'-film!

20th Century Fox bevestigt dat de regisseur van Chappie en District 9 de film mag gaan maken.

Verleden week werd al bekend dat District 9-regisseur Neill Blomkamp de studio 20th Century Fox had overtuigd van zijn plannen rond een nieuwe titel in de Alien-franchise. Nu weet de Zuid-Afrikaanse filmmaker te melden dat hij daadwerkelijk aan de slag gaat met het project. Ook Fox heeft het bericht bevestigd.

Volgens Comingsoon.net meldt Fox dat het een vervolg wordt op de oorspronkelijke Alien-filmreeks en het dus niet vervolg is op Prometheus, gepland voor maart 2016. De laatste film in de reeks is Jean-Pierre Jeunets Alien Resurrection (1997).

Via Instagram heeft Blomkamp aangegeven dat het zelfs zijn volgende film zal zijn. Naast nieuwe concept-art schreef hij ook: "Em... Dus ik denk dat het officieel mijn volgende film is. #alien". Check de post hieronder:

Um... So I think it's officially my next film. #alien

Een foto die is geplaatst door Brownsnout (@neillblomkamp) op


Eerder in 2015 dook er een flinke reeks concept-art op, gemaakt door Blomkamp. Deze heeft hij ontwikkeld tijdens de post-productiefase van zijn aanstaande nieuwe sci-fi film Chappie. Naast dat hij al jaren graag een Alien-film wil maken, vond hij een grote inspiratiebron in Sigourney Weaver, met wie hij samenwerkte tijdens de productie van Chappie.

NieuwsFilm

meest populair