Aanslag Charlie Hebdo gaat verfilmd worden

Halle Berry en Ben Kingsley zouden in beeld zijn.

Begin dit jaar werden Frankrijk en de rest van de wereld opgeschrikt door de aanslag op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo. Filmproducent Michael Simon de Normier, bekend van The Reader (2008), heeft aangegeven dat hij werkt aan een film rond de gruwelijke gebeurtenis.

De Duitse producent sprak met de krant Bild en gaf aan dat Oscarwinnaars Halle Berry en Ben Kingsley zijn benaderd voor rollen. Berry zou de rol moeten spelen van Hayat Boumedienne, de partner van terrorist Amedy Coulibaly die op de dag van de aanslag mensen gijzelde in een joodse supermarkt.

Kingsley wordt gezien als Bernard Maris, één van de journalisten die bij de Charlie Hebdo-aanslag werden gedood. Aan het script zou al hard gewerkt worden.

Bij de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo kwamen twaalf mensen om het leven. Na de aanslag was er de gijzeling in de joodse supermarkt waarbij nog een aantal mensen het leven liet. Na de vreselijke gebeurtenissen werd de slogan "Je suis Charlie" omarmt door voorstanders van het recht op vrijheid van meningsuiting.



NieuwsFilm

meest populair