Nicolas Cage gecast in Oliver Stone's Edward Snowden-film

De acteur werkte eerder met Stone aan World Trade Center (2005).

Nicolas Cage is de nieuwste toevoeging aan de cast van Oliver Stone's vooralsnog titelloze dramafilm over NSA-klokkenluider Edward Snowden voor Open Road Films. Cage zal de rol spelen van een voormalige hoge pief binnen de Amerikaanse geheime dienst. Cage werkte eerder samen met Stone aan de dramafilm World Trade Center uit 2005. Snowden kreeg afgelopen nacht nog aandacht tijdens de uitreiking van de Oscars. De documentaire Citizenfour, die de zaak rondom Snowden belicht, won namelijk de Oscar voor Beste Documentaire.

Afgelopen week werd nog bekend datTimothy Olyphant is in onderhandeling om een rol te spelen naast Joseph Gordon-Levitt en Shailene Woodley in de film Ook Tom Wilkinson, Melissa Leo en Zachary Quinto zullen naar waarschijnlijkheid in de film te zien zijn.

Het project is gebaseerd op Luke Hardings The Snowden Files en Anatoly Kucherena's Time of the Octopus. Hardings boek gaat over Snowdens vertrek van Hawaii naar Hongkong, waar hij geclassificeerde NSA-documenten overhandigde aan documentairemaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald. Kucherana's boek is gebaseerd op het verhaal van de Russische advocaat die op het vliegveld van Moskou wachtte op Snowden, voordat de Russische regering besloot Snowden asiel te verlenen.

NieuwsFilm

meest populair