Film over Dover-affaire in de maak

Staccato Films werkt aan een film over de Dover-affaire. Dat heeft producent Emjay Rechsteiner maandag bekendgemaakt.

De voorlopige titel van de film luidt Cargo. Het wordt volgens Rechsteiner een nauwkeurige reconstructie van de gebeurtenissen die in juni 2000 leidden tot de dood van 58 Chinezen die zaten opgesloten in een vrachtwagencontainer die op weg was naar de Engelse havenplaats.

,,Uiteraard moet je je een paar dramatische vrijheden veroorloven, maar dit wordt wel het verhaal zoals het volgens ons is gebeurd. Ik vind niet dat je met dit onderwerp creatief aan de haal mag gaan'', stelt Rechsteiner.

Staccato Films is in vergevorderde onderhandeling met een Chinese coproducent die erg graag mee doet aan het project. Scenaristen Jaap van Eyck en Jasper Beerthuis werken op dit moment aan het script. Van Eyck, die binnenkort debuteert met de romantische komedie Flirt, gaat de regie voeren. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

De bedoeling is dat de opnames plaatsvinden in Rotterdam en China. De producent hoopt de film in de loop van 2005 te kunnen gaan draaien. Het budget ligt rond de 3 miljoen euro. Om de film zo authentiek mogelijk te maken, zullen alle personages hun eigen taal spreken.



NieuwsFilm

meest populair