Sigourney Weaver krijgt correct einde in nieuwe 'Alien'-film

Alien³ en Alien: Resurrection worden genegeerd.

Onlangs werd officieel bekend dat Neill Blomkamp aan de slag gaat met zijn Alien-film. Actrice Sigourney Weaver dacht afgelopen periode met hem mee en nu is bekend dat zij terugkeert als Ellen Ripley, het hoofdpersonage uit de eerdere vier films in de reeks.

Tijdens een interview van Sky Movies met Blomkamp en Weaver gaf de actrice aan dat de nieuwe Alien-film een correct einde zal gaan geven aan haar personage Ripley. Dit voegde ze er uiteraard aan toe omdat veel fans niet enorm gelukkig zijn met haar eerdere 'einde' in de bijzonder geliefde franchise.

Regisseur Blomkamp voegde hieraan toe dat de vijfde Alien-film het derde deel Alien³ (1992) en vierde deel Alien Resurrection (1997) zal negeren en daarmee dus een vervolg wordt op James Camerons Aliens uit 1986. "Ik wil dat deze film aanvoelt als een genetische broertje van Alien," aldus Blomkamp. "Het is Alien, Aliens en dan deze film."

Update: Tegenover de Franse website AlloCine heeft Blomkamp gemeld dat hij de verhaallijnen van het derde en vierde deel niet wil vermijden: "Ik wil Alien 3 en Alien Resurrection niet ongedaan maken. Mijn favorieten zijn de eerste twee films. Ik wil een film maken die aansluit op Alien en Aliens. Dat is mijn doel."

Hieronder de eindscène uit David Finchers Alien³, waarin het Weavers personage doodgaat. In Resurrection keert ze terug als kloon.



NieuwsFilm

meest populair