Algemeen

Eerste editie Dutch Comic Con vindt eind maart plaats

Nederlandse versie van San Diego Comic Con.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 28.02.2015 om 15:00 in Algemeen
Een van de grootste of in ieder geval opmerkelijkste filmevenementen is San Diego Comic Con. Dit jaar vindt in de Jaarbeurs Utrecht de eerste Nederlandse editie plaats: Dutch Comic Con. Op 28 en 29 maart kun je je daar vermaken met allerlei zaken rond fantasy- en stripboekenfilms en uiteraard ook rond comics, games, stripboeken, boeken in het Young Adult-genre, cosplay, sciencefiction, fantasy, cartoons én alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen.

Er zullen ook de de nodige acteurs naar Utrecht komen. Namen als Ernie Hudson (Ghostbusters), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Caity Marie Lotz (Arrow), Joseph Gatt (Game of Thrones), Osric Chau (Supernatural), Julian Glover (Game of Thrones), Michael Cudlitz (The Walking Dead), Costas Mandylor (Saw-films), Claudia Wells (Back to the Future), James Tolkan (Back to the Future) en Stanislav Janevski (Viktor Kruml in Harry Potter and The Goblet of Fire) zijn al bevestigd. Ook komen er allerlei striptekenaars over.

Ook kun je een blik werpen op de originele General Lee uit The Dukes of Hazard, de DeLorean uit Back to the Future en de Batmobile uit 1966. Ook is er een bioscoopzaal ingericht.

Kijk op dutchcomiccon.com voor meer informatie.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Is echt al een half jaar geleden aangekondigd XD

ridjieddo

Avatar

Waaaaaaat ik wil gaan!!!! :'(

Ereptile

Avatar

Drie keer raden waar ik naartoe ga! :D (Als ze nog kaarten verkopen...) Droom er al jaren van om naar een Comic-Con te gaan, en nu komen ze naar ons kikkerlandje! :D

batmaster

Avatar

Mensen, weet dat dit geen echte comic con is en alleen maar de naam heeft gebruikt. Denk meer aan facts. Het is gewoon hetzelfde alleen dan in Nederland. De organisatie van comic con zit er namelijk helemaal niet achter.

johnwayne

Avatar

In België hebben ze al jaren, in september of oktober, zo'n evenement bij Gent n.l. F.A.C.T.S.

rainking

Avatar

Ik heb m'n kaarten al sinds eind juli vorig jaar, dus dat is al een tijdje bekend. Ik zie wel of 't wat is. Het lijkt me sowieso wel grappig om een keer meegemaakt te hebben.

Frietgezicht

Avatar

rainking "Ik heb m'n kaarten al sinds eind juli vorig jaar, dus dat is al een tijdje bekend. Ik zie wel of 't wat is. Het lijkt me sowieso wel grappig om een keer meegemaakt te hebben."


Kom je er ook in als je aan de deur kaarten koopt denk je?

Ik kijk met mijn vrouwtje de serie OZ nu,als we opeens voor Ernie Hudson staan zou mooi zijn.

rainking

Avatar

Frietgezicht "Kom je er ook in als je aan de deur kaarten koopt denk je?"


Op de site zie ik wel dit staan:

Op 28 en 29 maart 2015: dagkaart € 20,- , weekend kaart € 35,00.

Maar het is me nou niet helemaal duidelijk of je die kaarten daar ter plaatse kan kopen of dat het tegen die tijd als extra optie aan de site wordt toegevoegd, al lijkt het eerst me nét wat logischer.

Dutch Comic Con tickets

nieuwslaatste nieuws

meest populair