Neill Blomkamp teleurgesteld over 'Elysium'

De regisseur praat openhartig over verschillende aspecten van de film die volgends hem beter hadden gekund.

Regisseur Neill Blomkamps maakte in 2009 een spetterend debuut met District 9, maar de opvolger van die film, Elysium, werd heel wat minder enthousiast onthaald. De film wordt door fans de laatste dagen vaak als reden genoemd om Blomkamp niet aan te stellen als regisseur van de vijfde Alien-film.

Nu blijkt dat ook Blomkamp zelf niet blij is met het eindresultaat van Elysium. Hij besprak zijn teleurstelling met Uproxx tijdens een interview:

''Ik vind dat ik het heb verkloot. Uiteindelijk is het verhaal van de film niet het juiste geweest. Ik vind het idee van een ring vol met rijke mensen die boven een verpauperde Aarde zweeft nog steeds geweldig, maar zou het liefst opnieuw een poging willen doen. Het script was gewoon niet helemaal... Ik heb gewoon niet een goed genoege film gemaakt. Ik vind dat alle zaken zoals kostuum- en setontwerp en de special effects geweldig zijn gelukt, maar het script heeft al die concepten niet weten te ondersteunen.''

Blomkamp is, zoals je kunt lezen, behoorlijk openhartig over zijn zwaktes als regisseur (iets wat je niet snel ziet) en weet dat hij nog veel te bewijzen heeft:

''Mijn probleem is dat ik te veel aandacht besteed aan concepten en ideeën. Zoals ik al zei, die ring is cool. Een met diamanten belegde ring boven de ghetto's op Aarde is satirisch gezien een cool idee. Ik ben geen normaal persoon in de zin dat ik een verhaal nodig heb om iets interessant te vinden. Ik vind concepten even interessant als verhalen, maar dat geldt voor lang niet iedereen. Maar als regisseur zie ik nu dat ik het veel beter had kunnen doen als ik niet zoveel waarde had gehecht aan slechts concepten. De artiesten die ik het meest respecteer zijn diegenen die objectief naar hun werk kunnen kijken en kritiek erop kunnen geven. Dat is iets waar ik altijd goed in ben geweest. Ik vind het niet vanzelfsprekend dat iets goed is omdat ik het gemaakt heb.''

Of deze wijze lessen geholpen hebben? Dat zien we volgende week, als Blomkamps nieuwste film Chappie gaat draaien!



NieuwsFilm

meest populair