Leonardo DiCaprio heeft 24 persoonlijkheden in 'The Crowded Room'

Zal deze rol DiCaprio dan eindelijk een welverdiende Oscar opleveren?

Leonardo DiCaprio heeft getekend voor de hoofdrol in The Crowded Room. De Oscar-genomineerde acteur zou al bijna twintig jaar geïnteresseerd zijn in de rol van Billy Milligan, een man met 24 persoonlijkheden die het onderwerp is van Daniel Keyes' boek The Minds of Billy Milligan uit 1981. Het verhaal van Keyes wordt op de officiële site van de auteur als volgt beschreven:

Billy Milligan is een man die geplaagd wordt door zijn 24 zeer uiteenlopende persoonlijkheden, die allen willen heersen over Billy's lichaam. Deze strijd kwam tot een kookpunt toen Billy ontwaakte in de gevangenis na gearresteerd te zijn voor de ontvoering en verkrachting van drie vrouwen. Billy werd uiteindelijk vrijgesproken voor zijn daden wegens ontoerekeningsvatbaarheid veroorzaakt door een gespleten persoonlijkheid; de eerste keer in de geschiedenis dat een dergelijke beslissing werd genomen. Het is tot op heden nog steeds een van de meest opmerkelijke zaken waarbij schizofrenie aan de orde is geweest.''

De 24 persoonlijkheden die DiCaprio zal vertolken omhelzen een breed spectrum aan personages: mannen, vrouwen, kinderen, criminelen, een Engelsman en een personage genaamd de Teacher, de enige die alle persoonlijkheden in het gareel kan houden. Elk van deze persoonlijkheden speelt een belangrijke rol in dit veelal schokkende waargebeurde verhaal.

Keyes' boek wordt momenteel door Jason Smilovic en Todd Katzberg in scriptvorm gegoten. DiCaprio zal daarbij The Crowded Room produceren via zijn productiemaatschappij Appian Way, in samenwerking met Jennifer Davisson en Alexandra Milchan.

NieuwsFilm

meest populair