Diablo Cody neemt 'Barbie'-film onder handen

De 'Juno'-schrijfster wijkt af van het conventionele en dat is volgens de makers juist wat Barbie nodig heeft.

's Werelds bekendste pop gaat de samenwerking aan met één van Hollywoods bekendste vrouwelijke scenaristen. Juno-schrijfster Diablo Cody is ingehuurd om het script van Sony's geplande Barbie-film op te poetsen. De eerste versie is afkomstig van Jenny Bicks (What A Girl Wants, Rio 2).

Hoewel het werk van Cody over het algemeen niet echt aan kinderen besteed is, denkt producent Walter Parkes dat ze zeer geschikt is voor de klus.

“Diablo wijkt af van het conventionele en dat is juist wat Barbie nodig heeft. We willen er een eigentijdse film van maken. We gaan voor Diablo vanwege haar goede ideeën, maar wat nog belangrijker is: ze is dol op Barbie!"

In de film zal Barbie worden gepresenteerd als een soort moderne Mary Poppins, die de wereld over reist om verschillende klusjes op te knappen en talloze mensen te helpen. Dit geldt als een knipoog naar alle loopbanen die het stuk speelgoed heeft gehad.

Het is de bedoeling om drie relatief onbekende acteurs en actrices te casten voor de stemmen van Barbie, Ken en hun beste vriend. De bijrollen, daarentegen, zullen vermoedelijk worden ingevuld door bekendere gezichten.



NieuwsFilm

meest populair