Vrouw George Clooney gaat les geven op universiteit

Het stel gaat tijdelijk naar New York City verhuizen.

De vrouw van George Clooney, Amal, zal les gaan geven op de Columbia University in New York. De Britse advocate, die gespecialiseerd is in mensenrechten, gaat aan de slag bij het Human Rights Institute van de universiteit.

"Het is een eer om uitgenodigd te zijn om tijdelijk te dienen als professor op de Columbia Law School," aldus de 37-jarige Amal in een verklaring. "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de volgende generatie mensenrechten advocaten die hier studeren."

De bekendmaking van Amal's positie als gast-professor komt bovenop het nieuws dat het stel, die in september met elkaar trouwde, tijdelijk naar New York City zijn verhuisd terwijl George Clooney bezig is met het filmen van Money Monster. En waarschijnlijk konden de twee echt niet even zonder elkaar, want Amal wist snel een baan te vinden in de grote stad.

Amal Clooney is meer dan geschikt voor deze baan bij de Columbia University. Ze beschikt namelijk over een indrukwekkende cliëntenlijst, waar onder andere Kofi Annan, Julian Assange en Yulia Tymoshenko op staan.

Pas geleden grapte George nog tijdens een speech: "My wife's the smart one!" Studenten zullen binnenkort wel veel te zien krijgen als het om paparazzi's gaat.



NieuwsFilm

meest populair