Money Monster

Money Monster (2016)

Anyone who can get out, get out right now.

Thriller met bij vlagen maffe George Clooney probeert te veel.
play

6,3 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Mystery
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Lee Gates is een bombastische aandelenverkoper die tijdens zijn tv-programma "Money Monster" wordt gegijzeld door een woedende, gewapende man. Laatstgenoemde is al z'n geld kwijtgeraakt door een advies van Gates en dreigt hem nu te vermoorden zodra de camera's uitgaan. Terwijl de hele wereld toekijkt, probeert de presentator in leven te blijven en met behulp van de producente van de show tracht hij ook nog eens de waarheid achter enkele geldgerelateerde leugens te achterhalen.

Regie
Jodie Foster
Cast
Giancarlo Esposito, Julia Roberts, Dennis Boutsikaris, George Clooney, Chris Bauer, Dominic West, Joseph D. Reitman, Jack O'Connell, Christopher Denham, Emily Meade, Caitriona Balfe, Greta Lee, Olivia Luccardi, Liz Celeste, Aly Mang, Condola Rashad, Darri Ingolfsson, Dante Briggins, Marko Caka, Jamar Greene, Grant Rosenmeyer, Pernell Walker, Lenny Venito, Aaron Yoo, Carsey Walker Jr..
Release
08.04.2016
Release NL
12.05.2016
Release DVD
05.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jodie Foster | Cast: George Clooney (Lee Gates), Julia Roberts (Patty Fenn), Jack O’Connell (Kyle Buddel), Dominic West (Walt Camp), Caitriona Balfe (Diane Lester), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

Voor de gemiddelde mens is de wereld van investeerders nauwelijks te begrijpen. Voor velen is beleggen dan ook niet meer dan verantwoord een gokje wagen. In de vierde film van regisseur en actrice Jodie Foster schept het tv-programma Money Monster orde in de chaos en voorziet de kijker van concreet advies. De show wordt gepresenteerd door Lee Gates, een complete malloot. De stijl van het programma, compleet met bizarre dansjes op harde rapmuziek, doet je afvragen hoe serieus het te nemen valt.

Nou, heel serieus, zo blijkt als de jonge Kyle de studio binnenvalt tijdens een live-uitzending. Hij investeerde op advies van Lee Gates al zijn spaargeld, zestigduizend dollar, in het bedrijf Ibis Clear Capital, dat in flitskapitaal handelt. Van de ene op de andere dag verdwijnt echter achthonderd miljoen dollar bij Ibis, waardoor de aandelen dusdanig dalen dat Kyle zijn complete investering kwijt is. Bewapend met een pistool en een bomgordel voor Gates, eist hij een fatsoenlijke verklaring. Die komt er niet snel, want de CEO van Ibis, Walt Camp, is spoorloos verdwenen en de CCO van het bedrijf, Diane Lester, weet het ook niet.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Money Monster Nieuwsberichten