op tv

Money Monster (2016)

Anyone who can get out, get out right now.

Thriller met bij vlagen maffe George Clooney probeert te veel.
play

6,3 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Mystery
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Lee Gates is een bombastische aandelenverkoper die tijdens zijn tv-programma "Money Monster" wordt gegijzeld door een woedende, gewapende man. Laatstgenoemde is al z'n geld kwijtgeraakt door een advies van Gates en dreigt hem nu te vermoorden zodra de camera's uitgaan. Terwijl de hele wereld toekijkt, probeert de presentator in leven te blijven en met behulp van de producente van de show tracht hij ook nog eens de waarheid achter enkele geldgerelateerde leugens te achterhalen.

Regie
Jodie Foster
Cast
George Clooney, Julia Roberts, Dominic West, Jack O'Connell, Giancarlo Esposito, Lenny Venito, Christopher Denham, Aaron Yoo, Chris Bauer, Dennis Boutsikaris, Dante Briggins, Caitriona Balfe, Emily Meade, Joseph D. Reitman, Olivia Luccardi, Grant Rosenmeyer, Marko Caka, Aly Mang, Greta Lee, Liz Celeste, Condola Rashad, Darri Ingolfsson, Carsey Walker Jr., Jamar Greene, Pernell Walker.
Release
08.04.2016
Release NL
12.05.2016
Release DVD
05.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jodie Foster | Cast: George Clooney (Lee Gates), Julia Roberts (Patty Fenn), Jack O’Connell (Kyle Buddel), Dominic West (Walt Camp), Caitriona Balfe (Diane Lester), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

Voor de gemiddelde mens is de wereld van investeerders nauwelijks te begrijpen. Voor velen is beleggen dan ook niet meer dan verantwoord een gokje wagen. In de vierde film van regisseur en actrice Jodie Foster schept het tv-programma Money Monster orde in de chaos en voorziet de kijker van concreet advies. De show wordt gepresenteerd door Lee Gates, een complete malloot. De stijl van het programma, compleet met bizarre dansjes op harde rapmuziek, doet je afvragen hoe serieus het te nemen valt.

Nou, heel serieus, zo blijkt als de jonge Kyle de studio binnenvalt tijdens een live-uitzending. Hij investeerde op advies van Lee Gates al zijn spaargeld, zestigduizend dollar, in het bedrijf Ibis Clear Capital, dat in flitskapitaal handelt. Van de ene op de andere dag verdwijnt echter achthonderd miljoen dollar bij Ibis, waardoor de aandelen dusdanig dalen dat Kyle zijn complete investering kwijt is. Bewapend met een pistool en een bomgordel voor Gates, eist hij een fatsoenlijke verklaring. Die komt er niet snel, want de CEO van Ibis, Walt Camp, is spoorloos verdwenen en de CCO van het bedrijf, Diane Lester, weet het ook niet.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Money Monster Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vreemde film en na een paar minuten had ik al iets van "'hier ga ik niet naar kijken'', maar toen na......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Money Monster

acties