Blu-ray recensie: 'Money monster'

Prima uitgave van een amusante – maar weinig hoogdravende – film.

Regie: Jodie Foster | Cast: George Clooney (Lee Gates), Julia Roberts (Patty Fenn), Jack O'Connell (Kyle Budwell), Dominic West (Walt Camby), Caitriona Balfe (Diane Lester) e.a. |Release: 12 mei 2016 | Speelduur: 99 minuten
Voor het eerst sinds ze in 2011 de film The Beaver maakte, nam Jodie Foster met Money Monster plaats op de regiestoel. Het werd een film die eigenlijk een paar jaar eerder uit had moeten komen, over de corruptie en soms bizarre toestanden op Wall Street. Money Monster is nu op Dvd en Blu-ray verkrijgbaar.

Money Monster begint als tv-persoonlijkheid en financieel adviseur Lee Gates bezig is met het presenteren van zijn dagelijkse programma. Dat lijkt te lopen als altijd, maar dan breekt ineens een boze investeerder, Kyle, in de studio in en gijzelt hij de aanwezigen. Tijdens een intense uitzending, die door miljoenen mensen op straat bekeken wordt, werken Lee en zijn producente Patty samen om te achterhalen wat er mis is gegaan, en waarom de boze Kyle zijn geld kwijt is.

Blijkens het Filmtotaal-cijfer, werd Money Monster redelijk ontvangen. De film heeft een gewogen gemiddelde van 6,3. Daarvan zijn de cijfers op de IMDb, onze eigen stemmers en RottenTomatoes het hoogste. Kijken we naar onze eigen recensie, lezen we dat de film vooral teveel probeert te doen en daardoor bij vlagen rommelig is. Financieel was de nieuwe van Jodie Foster een succes: hij kostte 27 miljoen dollar om te maken en bracht 93,3 miljoen dollar op.



Media: 1x Blu-ray | Video: 2.39:1 | Audio: DTS-HD MA 5.1 Engels, Frans, Duits | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands | Retail release: 5 oktober 2016 | EAN: 8-712609-652512 | Met dank aan: Sony Pictures
Money Monster wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we een va de posters van de film, met daarop de drie hoofdpersonen. Op de achterkant tref je verder de synopsis en informatie over extra's en technische zaken aan. De schijf opent verder met een logo van Sony Pictures, en toont vervolgens trailers voor Concussion en Angry Birds, die allebei over te slaan zijn.

Beeldkwaliteit

De film ziet er goed uit op een HD-televisie. Het beeld is vrijwel altijd helder en gedetailleerd, zonder dat er gekke trucjes zijn uitgehaald met de kleuren. Die zijn dan ook vooral erg natuurlijk. Het geheel heeft verder scherp beeld, wat in dit specifieke geval betekent dat de kleinste imperfecties op de huid van bijvoorbeeld hoofdpersonen goed te zien zijn.

Audio

De audio komt verder ook goed tot z'n recht in deze uitgave, al moet gezegd worden dat deze niet uitzonderlijk is. Vooral de geluiden in de set waar men de fictieve tv-show Money Monster opneemt zijn goed, en dialoog is altijd goed te volgen. Dat is belangrijk bij deze film, die verder weinig spectaculaire geluiden heeft om op te steunen (wat hippe muziek hier en daar uitgezonderd).

Extra's

Er zitten een paar extra's op de uitgave. Zo zijn er wat verwijderde scènes - gezamenlijk goed voor 2,5 minuut aan extra materiaal - en enkele korte featurettes. Die draaien om het personage van George Clooney, om de meest dramatische momenten in de film en het einde.

Prima uitgave van een amusante - maar weinig hoogdravende - film

Money Monster is een amusante film, die weinig hoogdravend is, maar prima voor een avondje op de bank. Sony heeft ervoor gekozen de film een nette Blu-ray uitgave te geven, met meer dan genoeg details en sterke audio. De extra's die zijn meegeleverd vinden we verder ook prima.

NieuwsFilm

meest populair