Christopher Plummer zal hand- en voetafdrukken vereeuwigen

Het Chinese TCL filmhuis in Hollywood kan de Walk of Fame weer met een legende opbeuren.

Canadees acteerveteraan Christopher Plummer (The Girl with the Dragon Tattoo) zal eind deze maand, op de 27ste, zijn plaats in de filmgeschiedenis verstenen. Buiten het TCL Chinese Theatre zal hij de afdrukken van zijn handen en voeten in cement plaatsen op de Walk of Fame. Het evenement vindt plaats omdat de drama/muziekfilm The Sound of Music binnenkort diens 50-jarige bestaan gaat vieren. De 85-jarige Plummer speelde daarin de hoofdrol van Captain von Trapp.

Jegens People grapt Plummer dat hij lichtelijk nerveus is. "Ik stuur iedereen allerlei soorten e-mails. Wat moet ik precies dragen? Hoe zorg ik er voor dat mijn kleren niet geruïneerd worden? Hoe doen we dit goed? Het klinkt als een oude gangster truc. Ik kijk er naar uit. Ik vind het een grote, grote eer. Het is het soort onsterfelijkheid dat je misschien niet wilt hebben, maar, oh God!"

Rondom de periode dat Plummer zijn teken zal achterlaten, vind het TCM Classic Film Festival plaats. De eerste film die ze zullen tonen is The Sound of Music, waarin Plummer naast Julie Andrews speelde. Gedurende zijn levensloop trad de sublieme acteur in meer dan 200 tv- en filmprojecten op. Voor zijn rol in Beginners won hij een Golden Globe en een Oscar. Volgens Plummer maakt het hem niet uit op welke tegel hij zijn afdrukken zal plaatsen. "Ik kan niet zeggen: 'Ik wil niet naast haar of hem.' Dat zou zeer onfatsoenlijk zijn!"



NieuwsFilm

meest populair