Liam Neeson wil stoppen met actiefilms

Hij wil nog twee jaar doorgaan en zich dan richten op andere rollen.

Acteur Liam Neeson brak jaren geleden door met rollen in dramafilms als Schindler’s List, maar heeft recent naam gemaakt als actieheld in films als Taken en The Grey. In een interview vertelde de acteur binnenkort te willen stoppen met het maken van nieuwe films in het genre.

”Misschien dat ik nog een jaar of twee door ga, als God me spaart en ik gezond ben,” vertelde Neeson, die ondertussen al 62 is. ”Maar daarna denk ik dat ik stop met het maken van actiefilms.”

Verder vertelde Neeson dat het goed gaat met zijn carrière. ”Door het succes van bijvoorbeeld de Taken-films, ziet Hollywood me op een hele andere manier. Ik krijg nu veel op actie georiënteerde scenario’s toegestuurd. Het is erg vlijend allemaal. Maar er is natuurlijk een grens.”

Die grens ligt vooral in zijn leeftijd. ”Als ik het gevoel krijg, dat het publiek zegt: ‘Kom op, hij is 62, genoeg is genoeg’, dat het dan ophoudt. Ik ben daar erg gevoelig voor. En dan zal ik vaders of opa’s gaan spelen. Maar ik houd mezelf fit en mijn knieën zijn nog altijd goed. En het is leuk.”



NieuwsFilm

meest populair