'Popeye'-film is niet meer

Sony wil een andere richting inslaan met zijn animatiedivisie.

Het is een tijdje geleden dat er nieuws was rond Genndy Tartakovsky’s geanimeerde Popeye-film en nu is duidelijk waarom. De film gaat er niet komen. De regisseur onthulde in een recent interview, dat filmstudio Sony een andere richting in is geslagen, die geen ruimte laat voor zijn project.

”We hadden een geweldige screening en iedereen kreeg er een goed gevoel van,” aldus Tartakovsky. ”Ik hield van wat we aan het doen waren, maar ik denk dat de studio veranderingen doormaakte en ik weet niet of ze de Popeye willen maken, zoals ik die voor ogen heb. Op dit moment ben ik van dat project afgestapt en ga ik verder met iets anders, dat we stilletjes aangekondigd hebben, 'Can You Imagine’ genaamd. Dat is een origineel idee van mij en een erg persoonlijk verhaal. Het was moeilijk om Popeye te laten gaan, maar zo gaan de zaken.”

Sinds de hack van Sony, onderging het bedrijf een herstructurering. Daarbij zijn ook een aantal nieuwe medewerkers aangetrokken, waaronder DreamWorks producent Kristine Belson. Zij staat nu aan het hoofd van de Sony Pictures Animation divisie en zou haar eigen stempel op projecten willen plaatsen. Dat zou ertoe geleid hebben dat Popeye er niet gaat komen – althans, niet in de vorm die Tartakovsky graag gezien had.



NieuwsFilm

meest populair