'Big Hero 6' nu best verdienende animatiefilm 2014

De film haalt How to Train Your Dragon 2 net in.

Walt Disney Animation Studios’ Big Hero 6 is nu de best verdienende animatiefilm die in 2014 is uitgekomen. De film heeft wereldwijd 620 miljoen dollar opgebracht en haalde daarmee net iets meer binnen dan DreamWorks Animations How to Train Your Dragon 2.

Disney heeft het succes vooral te danken aan China, waar de film sinds de release op 28 februari al 51 miljoen dollar ophaalde. Het is nu de best verdienende animatiefilm ooit in China, van Disney of Pixar. Verder haalde de productie ook een hoog bedrag op in Japan: 75 miljoen dollar, waarmee het de tweede best verdienende animatiefilm ooit is daar van Disney. Ook in Nederland doet de film het niet verkeerd, met een verdienste van 2.123.288 euro.

Verder is Big Hero 6 de derde best verdienende film ooit van Walt Disney Animation Studios. Alleen Frozen en The Lion King deden het beter. In de actiekomedie Big Hero 6 ontwikkelt het jongetje Hiro Hamada een bijzondere band met de robot Baymax en moeten ze samenwerken om hun vrienden te redden.



NieuwsFilm

meest populair