Fans zullen tevreden zijn met 'Deadpool'

Dat denkt Ryan Reynolds, die deze maand met de opnames zal beginnen.

De film is al een hele poos in de maak en eindelijk zit er recentelijk schot in de zaak: de anti/superheldenfilm Deadpool komt met de dag dichterbij. Het filmen zal rondom het eind van deze maand starten en de releasedatum is ook al geprikt - februari volgend jaar. Één van de belangrijkste zaken die men in orde moest hebben was het script en hoofdrolspeler Ryan Reynolds vertelde vluchtig jegens Shortlist dat de liefhebbers van het karakter zich geen zorgen moeten maken. Daarvoor zou het script te solide zijn.

Er werd Reynolds gevraagd of hij zich opgelucht voelde omdat de film - waar al inmiddels elf jaar aan gewerkt is - eindelijk eraan kwam. "Ik ben er ontzettend blij mee," beaamde hij. "We hebben een regisseur die de wereld van Deadpool begrijpt, en schrijvers met een slaafse toewijding aan het verhaal van het karakter. Dat is het meest belangrijkste aspect: dat de film op een manier gemaakt wordt die de meest kritische fanboys zullen omarmen." En zullen ze dat? Reynolds vermoedt: "Welnu, dat hopen we."

Ondanks de populariteit van het karakter heeft FOX Studios de film geen al te groot budget toevertrouwd. Reynolds ziet dit echter niet perse als een minpunt. "We bezitten het soort geld niet dat de meeste superheldenfilms wel hebben, maar dat is eigenlijk fantastisch. Noodzakelijkheid is de moeder der uitvindingen en dat is waarom wij de film zullen maken zoals wij die ook daadwerkelijk willen." Hij vertelde dat begin dit jaar, nadat het nieuws uitkwam dat de film hoogstwaarschijnlijk voor 12 jaar en ouder zou worden. Dit acht Reynolds waarschijnlijk wel jammerlijk, want de film was al vrij klein van formaat en bezat elementen van een 16+ film.

In 2013 zei hij hierover: "Momenteel is de film heel erg beperkt qua grote. Het zal een minimale uitwerking op de studio hebben, en zo legden we het ook aan hen voor. We zeiden: 'Kijk, het budget is minimaal. Kunnen we het daarom doen zoals we het willen?' Dat is namelijk wat nodig is om een R-Rated film te maken." Ondanks het feit dat Reynolds' visie niet perfect vervolgd zal worden, heeft men wel vermeld dat Deadpool officieel een onderdeel is van het filmische X-Men-universum. De opnames van het nieuwste deel uit die reeks, X-Men: Apocalypse, zullen volgende maand beginnen.



NieuwsFilm

meest populair