Algemeen

'Scarface' wordt herschreven door 'Straight Outta Compton'-scenarist

In deze derde versie zien we opnieuw een Tony, maar geen Tony Montana.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 19.03.2015 om 13:01 in Algemeen
Al geruime te wordt er gesproken over de moderne Scarface-film die in ontwikkeling is bij Universal Pictures. Toch lijkt het nog wel even te duren voordat de reeds aangestelde regisseur Pablo Larraín de camera's kan laten rollen. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Straight Outta Compton-schrijver Jonathan Herman het reeds bestaande script onder handen neemt.

De nieuwe Scarface zou een Mexicaanse misdadiger volgen die zijn succes beproeft in Los Angeles. Het personage zal ook Tony heten maar draagt een andere achternaam.

Producent Martin Bregman keert terug. Hij was ook betrokken bij Scarface (1983) van regisseur Brian De Palma. Zijn film was al een remake van de gelijknamige film uit 1932. In De Palma's Scarface speelde Al Pacino de onvergetelijke rol van Tony Montana.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dimix

Avatar

Waarom zou je dat doen?
Laat de klassiekers met rust

Straka

Avatar

Geld verdienen, ook gewoon het motief achter de eerste remake.

Rolo2013

Avatar

Straka "Geld verdienen, ook gewoon het motief achter de eerste remake."


wauw....

Straka

Avatar

Hij vroeg het, dan kan je antwoord krijgen. Dat verhaal van "Blijf van de klassiekers af" wordt ik alleen een beetje moe van. Zeker wanneer de opmerking wordt geplaatst over een film die zelf al remake van een klassieker is (wat ook gewoon al in het stukje staat en voor het gemak weer wordt genegeerd). Niemand verplicht je die film te gaan zien en verder hebben remakes ook genoeg goede films opgeleverd.

SeanDeNiro

Avatar

Het was een retorische vraag. Ik prefereer kwaliteit boven kwantiteit. De meeste remakes zijn overbodig. Er is duidelijk sprake van creatieve armoede met alle remakes, prequals en superheldenfilms. Het is al lang geleden sinds er een film ala Se7en of Silence of the Lambs is gemaakt. Een nieuwe Scarface is niet aan mij besteed. Er is maar 1 Terminator, 1 Godfather en ook maar 1 Tony Montana.

Straka

Avatar

Ja, maar die creatieve armoede is van alle tijden. Silence of the Lambs is een boekverfilming en blinkt daarmee ook niet uit in het ontwikkelen van een creatief idee. Er wordt ook genoeg origineels gemaakt, enkel niet zo zeer meer in het blockbustersegment. Maar ik verwacht niet dat deze film met een blockbusterbudget wordt gemaakt.

Rolo2013

Avatar

Ik bedoel meer dat er wel veel meer remakes zijn van films waarvan bijna niemand wist dat het een remake was en deze ook veel beter was dan het origineel: The Fly, True Grit, Ocean's Eleven, Cape Fear, Casino Royale, Heat etc....

Scarface is daar dus een voorbeeld van, het origineel valt weg en deze versie is degene die de hele wereld kent en in zijn kast heeft staan en waar men van af moet blijven en nu echt alleen om geld gaat....(en nu ook weer met Ben Hur)

geertvdheide

Avatar

SeanDeNiro "Het was een retorische vraag. Ik prefereer kwaliteit boven kwantiteit. De meeste remakes zijn overbodig. Er is duidelijk sprake van creatieve armoede met alle remakes, prequals en superheldenfilms. Het is al lang geleden sinds er een film ala Se7en of Silence of the Lambs is gemaakt. Een nieuwe Scarface is niet aan mij besteed. Er is maar 1 Terminator, 1 Godfather en ook maar 1 Tony Montana."

Ik snap je frustratie; naar mijn mening is de nadruk op bestaande franchises ook te groot ten opzichte van originele releases. Maar het is echt niet zo eenzijdig als je hier schetst. Vorig jaar hebben we, tussen de vele vervolgen en remakes door, ook gewoon films als Interstellar, The Imitation Game, Birdman, Gone Girl, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, Fury, Big Hero 6 en John Wick voorbij zien komen. Om maar wat te noemen. Er komt elk jaar zeker een aantal originele, kwalitatief hoogstaande films uit in elk genre. En dit is ook al decennia lang zo; het was vroeger ook voornamelijk pulp met hier en daar een pareltje.

Daarnaast zijn vervolgen en reeksen ook lang niet altijd slecht; kijk maar naar Captain America 2, Terminator 2, Aliens, LOTR, Harry Potter, enz. Vaak kijk ik juist uit naar de volgende film, bijvoorbeeld de aankomende Hunger Games, Avengers of zelfs Furious 7. Remakes en reboots zijn soms wel problematisch, maar vaak ook prima te doen (Dawn of the Dead, The Departed, True Grit, King Kong, Let The Right One In, Dawn of the Planet of The Apes, Scarface '83). Je hebt gelijk dat reboots en remakes soms wel echt slecht en onnodig zijn, zoals een Wicker Man. Of gewoon matig, zoals een Robocop.

Maar echt creatieve armoede is het niet. Er zijn vast honderden jonge schrijvers die zat originele scripts hebben liggen. Die worden alleen meestal niet verfilmd, omdat producenten graag kiezen voor de veiligheid en hoge inkomsten van bestaande franchises, reboots en boekverfilmingen. Het is dus vooral angst voor verandering en verzekering van inkomsten. Geld, dus.

Persoonlijk pak ik gewoon m'n eigen mix van blockbusters en kleinere titels en ik geniet zo elk jaar van enkele tientallen films. De rest vermijd ik gewoon en dan blijft er genoeg over.

In het specifieke geval van Scarface is het inderdaad wel vrij hoogmoedig en onnodig om die film opnieuw te maken. Maar als het gewoon een goede misdaadfilm oplevert, hoef ik 'm niet zo nodig te vergelijken met de vorige. En een hele generatie van mensen kent de film nog niet; reboots worden vaak vooral voor die groep gemaakt. Eerst maar 's zien wat ze ervan maken. Mocht het flut worden, dan kunnen we gewoon de versie van '83 nog 's opzetten.

horizon

Avatar

SeanDeNiro "Het was een retorische vraag. Ik prefereer kwaliteit boven kwantiteit. De meeste remakes zijn overbodig. Er is duidelijk sprake van creatieve armoede met alle remakes, prequals en superheldenfilms. Het is al lang geleden sinds er een film ala Se7en of Silence of the Lambs is gemaakt. Een nieuwe Scarface is niet aan mij besteed. Er is maar 1 Terminator, 1 Godfather en ook maar 1 Tony Montana."


Ik hoop dat je dan natuurlijk de Tony Montana uit 1932 bedoelt.

Want daar wordt nog steeds door velen aan voorbij gegaan in de argumenten. :)

De '83 versie is de versie die iedereen kent en goed vind. Maar waarom zou een 2016 versie ook niet die status kunnen krijgen?

Rolo2013

Avatar

horizon "Ik hoop dat je dan natuurlijk de Tony Montana uit 1932 bedoelt.

Want daar wordt nog steeds door velen aan voorbij gegaan in de argumenten. :)

De '83 versie is de versie die iedereen kent en goed vind. Maar waarom zou een 2016 versie ook niet die status kunnen krijgen?"Nee, we bedoelen Pacino!

patrick_h

Avatar

SeanDeNiro "Er is maar 1 Terminator, 1 Godfather en ook maar 1 Tony Montana."
Nou ja, je hebt de T-800 en de T-1000 (geen idee hoe dat in de andere films zit) qua Terminator en je hebt Vito en Michael Corleone qua Godfather. Maar wat betreft Tony Montana zit je goed, in het bericht staat dan ook dat de Tony in de nieuwe film een andere achternaam heeft. Niet heel vreemd, want.....
horizon "Ik hoop dat je dan natuurlijk de Tony Montana uit 1932 bedoelt."
Er is geen Tony Montana uit 1932. De Scarface uit 1932 is van Italiaanse afkomst en heeft dan ook een Italiaanse naam.
Rolo2013 "Scarface is daar dus een voorbeeld van, het origineel valt weg en deze versie is degene die de hele wereld kent en in zijn kast heeft staan en waar men van af moet blijven en nu echt alleen om geld gaat....(en nu ook weer met Ben Hur)"
Tja, de film uit 1983 werd destijds niet bepaald unaniem positief ontvangen en werd absoluut niet als potentiële klassieker gezien. Wie weet dat in de loop der jaren de film weer uit de gratie valt. Zoals je ziet aan de reacties is het origineel er nog steeds. En ik vind de Ben Hur film uit 1925 beter dan die uit 1959.

Rolo2013

Avatar

patrick_h "Tja, de film uit 1983 werd destijds niet bepaald unaniem positief ontvangen en werd absoluut niet als potentiële klassieker gezien. Wie weet dat in de loop der jaren de film weer uit de gratie valt. Zoals je ziet aan de reacties is het origineel er nog steeds. En ik vind de Ben Hur film uit 1925 beter dan die uit 1959."Ja, ik begrijp wat je bedoelt en ik ben ook wel blij dat films terugkomen over een nieuw deel krijgen, Terminator en Jurrasic Park werden minder maar, en dan baseer ik het wel alleen op de trailers denk ik dat ze wel goed worden aangezien ze veel weg hebben van de beste delen.

Maar ik hoef ook geen remake van Gladiator te zien bijvoorbeeld en ik zelf vind de Ben Hur uit 1959 beter maar dat is smaak maar daarmee bedoelde ik meer dat welke je ook beter vond waarschijnlijk 99% van de mensen de 59 versie kent.


en nog even terig te komen op Scarface, ze gebruiken een andere naam, andere nationaliteit en het speelt op een andere plek af. En er zijn meerdere films over een drugsbaronnetje die groot wil worden dus het had net zo goed een andere naam kunnen hebben....dan is het dus echt op het succes van Pacino en De Palma mee liften....


ps. Hoe klinkt het eigenlijk als een Mexicaan, Say hello to my little friend roept :P

patrick_h

Avatar

Rolo2013 "en nog even terig te komen op Scarface, ze gebruiken een andere naam, andere nationaliteit en het speelt op een andere plek af. En er zijn meerdere films over een drugsbaronnetje die groot wil worden dus het had net zo goed een andere naam kunnen hebben....dan is het dus echt op het succes van Pacino en De Palma mee liften...."
Maar die film liftte net zo goed mee op het succes van de eerste Scarface. Ook een andere naam/nationaliteit/locatie. De film uit 1932 was succesvoller, het was een van de tien best bezochte films van het jaar. De Scarface uit 1983 was niet eens de best bezochte film van de week.

Bedenk me nu dat in de Heineken Ontvoering Scarface achteraf ook populairder gemaakt wordt, ze gaan Scarface bezoeken in de Tuschinski-bioscoop, terwijl deze eigenlijk draaide in het Rembrandtpleintheater. In Tuschinski draaiden de grootste films, het Rembrandtpleintheater was de plek voor tweederangs actiefilms (tweederangs niet per se als kwaliteitsoordeel bedoeld, maar als aanduiding van populariteit). Dit naast het feit dat Scarface pas na de gebeurtenissen in de film werd uitgebracht in Nederland.

nieuwslaatste nieuws

meest populair