Bobby Cannavale ontvangt graag berichtjes van Al Pacino

De twee acteurs werden vrienden tijdens de opnames van 'Danny Collins.'

Tegenover People Magazine onthulde Boardwalk Empire-acteur Bobby Cannavale enkele zaken over acteerveteraan Al Pacino. Zo zou de 74-jarige Pacino graag telefoonberichtjes sturen en heeft hij Cannavale persoonlijk opgebeld om hem een rol aan te bieden in Danny Collins - een komedie/drama gebaseerd op het ware verhaal van folkzanger Steve Tilston.

Cannavale, dit jaar te zien in de Marvel-film Ant-Man, grapte allereerst over het telefoongebruik van Pacino. Elke keer als hij een tekstberichtje ontvangt, glimlacht hij. "Het is vreemd, begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel: elke keer wanneer hij me een berichtje stuurt, flip ik. Ik vind het geweldig dat hij daaraan meedoet." Daarnaast acht hij de telefonische berichtjes ook amusant vanwege de manier waarop Pacino het uitvoert. "Hij gebruikt heel veel hoofdletters en uitroeptekens," licht hij toe. "Dus alles komt dringend over. Zoals bijvoorbeeld: 'WAT BEN JE AAN HET DOEN?'"

De twee mannen, die beiden Italiaans bloed bezitten, werden een klein jaartje geleden goede vrienden. Het begon toen Pacino een rol aan Cannavale aanbood. "Pacino is degene die mij opbelde en zei: 'Er is een film in de werking, en ik zou het geweldig vinden als je mijn zoon zou spelen.' Wanneer hij zoiets voorstelt, dan antwoord je simpelweg met een 'ja.'" Het feit dat Pacino hem benaderde vond Cannavale al ontzettend tof. "Het voelt ongelofelijk, als iets waar je van droomt. Het was zo'n soort gesprek waar je over fantaseert wanneer je op straat loopt. En daar heb ik er wel enkele van gehad gedurende mijn carrière, betreffende Al Pacino."

Danny Collins moet eind juni in de Nederlandse zalen verschijnen. Naast de twee boven genoemde heren zijn er ook rollen voor Jennifer Garner, Josh Peck en Christopher Plummer.



NieuwsFilm

meest populair