Shailene Woodley eet insecten en poetst tanden met klei

Ook vertelt de 'Insurgent'-actrice dat ze aan het behouden van de wereld denkt.

Shailene Woodley (momenteel te zien in The Divergent Series: Insurgent) heeft een aantal opmerkelijke openbaringen gemaakt tijdens een fotoshoot met Nylon Magazine. Er werden haar zowel normale als buitenissige vragen gesteld, waaronder het vreemdste dat ze ooit gegeten heeft. Haar antwoord? Insecten.

"Ik heb mieren gegeten en dat was geweldig," vertelt ze. "En junikevers. Die waren ook geweldig. Ik denk dat insecten de toekomst van ons eten zijn, dus we zullen wel zien hoe dat ontplooit." Er was ook een ander gerecht waar ze eerst haar twijfels over had. "Ik had een aantal maanden geleden varkenspoten in Spanje gehad, en die waren ook overdonderend."

Na de maaltijd poetst ze daarnaast ook netjes haar tanden, maar ze past wel iets aparts toe. "Klei is wonderbaarlijk. En als je het opzoekt, dan ontdek je dat autochtone culturen over de gehele wereld klei eten en dat al duizenden jaren doen. Je lichaam absorbeert het namelijk niet. Het klei hecht zich aan zowel radioactieve isotopen als zware metalen en het helpt je lichaam om dat te elimineren. Dus het is één van de weinige manieren waarop we radiatie uit onze lichamen kunnen verwijderen. Ik maak mijn eigen tandpasta en daar doe ik klei in. Dat moet je dan doorslikken in plaats van uitspugen. En zo krijg je dan je dagelijkse dosis in de ochtend."

Woodley (23 jaar) schenkt veel waarde aan de mensheid en de gezondheid waar we mee worstelen. Maar ze denkt ook aan onze planeet. Zo stelt ze voor: "Iedereen zou veel voor de wereld kunnen doen. Ik vind dat je iets kleins moet kiezen en je daar dagelijks aan moet toewijden. Bijvoorbeeld wanneer je het huis verlaat, de broodtoaster, de koffiemachine en de televisie uitpluggen. Die hoeven niet heel de dag aan te staan. Vraag ook niet om een rietje wanneer je bij een restaurant bent. Maak er een doel van om uit zo min mogelijk plastic te drinken. Zet de douche uit wanneer je, je lichaam wast - verspil geen water. Er zijn vele kleine dingen zoals dat, je moet gewoon iets vinden dat bij je past."

NieuwsFilm

meest populair