Bill Hader als nare reus in Spielbergs 'The BFG'

De 'Saturday Night Live'-ster meldt zich voor de reusachtige Roald Dahl-verfilming.

Een paar dagen geleden werd bekendgemaakt dat Steven Spielberg zich zal gaan bezighouden met een verfilming van het sciencefictionboek Ready Player One, maar voor die tijd heeft de regisseur nog andere zaken aan zijn hoofd. Momenteel zit hij volop in de post-productie van de thriller Bridge of Spies en vervolgens staat de nieuwe verfilming van Roald Dahls The BFG op hem te wachten.

Het was al bekend dat Mark Rylance de BFG - bij ons beter bekend als de GVR of de Grote Vriendelijke Reus - zal gaan spelen. Verder lopen er natuurlijk ook een heleboel nare reuzen rond. Als we Deadline mogen geloven, zal één van deze engerds worden neergezet door Saturday Night Live-ster Bill Hader (The Skeleton Twins, 2014).

Het verhaal volgt een meisje genaamd Sophie (Ruby Barnhill), die bevriend raakt met een reus. Ondanks zijn intimiderende uiterlijk blijkt deze GVR - Grote Vriendelijke Reus - een vriendelijke ziel te zijn waar alle andere reuzen op neerkijken. De reden hiervoor is dat hij, in tegenstelling tot zijn broeders, weigert om kleine meisjes en jongens op te eten. Sophie besluit samen te gaan werken met de GVR om er voor te zorgen dat de andere reuzen de kinderen met rust laten.

The BFG, met een scenario van Melissa Mathison (E.T. The Extra Terrestrial), komt in Nederland uit op 30 juni 2016.

NieuwsFilm

meest populair