Celebrity

Jamie Dornan maakt zorgen om gespeelde rollen

Volgens hem speelt hij te veel "zieke psychopathische klootzakken", zoals Christian Grey.

door FilmTotaal op 30.03.2015 om 10:50 in Celebrity
Voor een korte periode speelde hij sheriff Graham Humbert (de Huntsmen) in de vrolijke sprookjes serie Once Upon a Time, maar de laatste tijd acht acteur Jamie Dornan dat hij iets te veel rollen vervult met een donkere geaardheid. Hij doelt dan op de BBC2 serie The Fall, waarin hij een psychopathische moordenaar speelde, en de erotische film Fifty Shades of Grey. Laatstgenoemde titel betreft uiteraard de verfilming van het gelijknamige populaire boek. Daarin komt Christian Grey voor, een jonge, knappe man met een donkere kant. De 32-jaar oude Dornan beaamt dat de rollen hem zorgen baren.

"Ik beschouw mijzelf vrij luchtig en makkelijk om mee om te gaan, en ik blijf maar zieke psychopathische klootzakken spelen!" begon hij. "Ik word er soms wel een beetje onrustig van wanneer ik merk hoe comfortabel ik mij op dat gebied voel."

Omdat Dornan nog niet zoveel projecten op zijn naam heeft staan, is het hem weleens meegedeeld dat Fifty Shades of Grey een slechte carrière keus was. De film heeft tot op heden met een budget van 40 miljoen zo'n 550 miljoen dollar opgebracht, wat wel een succes te noemen is. Dit maakt het voor Dornan makkelijk om te beweren dat de rol geen slechte zet was, maar om eerlijk te zijn bezat hij al voldoende vertrouwen in het project.

"Weet je, ik ben niet naïef als het er op neer komt dat mensen dachten dat het een slechte keus was en er snobachtig op reageerden. Maar ik ben ook niet dom. Ik wist dat de film met regisseuse Sam Taylor-Johnson en Seamus McGarvey (director of photography) in veilige handen was. En, zoals je misschien begrijpt, schaadt het niet om in een film te zitten die een half miljard dollar opbrengt."

NieuwsFilm

meest populair