Michael Jackson viel Russell Crowe lastig via de telefoon

Ook vertelt Crowe over de periode dat Al-Qaeda hem wilde ontvoeren.

Gladiator-acteur Russell Crowe bracht tegenover The Guardian aan het licht dat hij jarenlang gepest werd door middel van fop oproepen. De telefoontjes werden niet zomaar door een simpele sterveling gemaakt, het was de King of Pop zelf: Michael Jackson. De 50-jarige Oscarwinnaar werd er niet gecharmeerd van en vertelde dat het "twee of drie klote jaren" duurde.

"Ik had hem nooit ontmoet, nog nooit z'n hand geschud, maar hij ontdekte de schuilnaam die ik in hotels gebruikte. Het maakte niet uit waar ik was. Hij belde me dan op en deed iets wat je als tienjarige vroeger deed, weet je wel? Bijvoorbeeld: 'Is Mr. Muur aanwezig? Is Mvr. Muur er? Zijn er Muren aanwezig? Nee? Wat houdt dan het plafond omhoog? Ha-ha.' Zoiets hoor je toch op een gegeven moment te ontgroeien?"

Crowe, die de door hem geregisseerde The Water Diviner promootte, onthulde nog iets bizars dat hem ooit eens overkomen was. Terug in 2001 ontving hij namelijk van de FBI een telefoontje en zij vertelden hem dat de terroristengroep Al-Qaeda hem wilde ontvoeren. Het was de allereerste keer dat hij van Al-Qaeda hoorde.

De acteur was destijds in L.A. om de 73ste editie van de Oscars bij te wonen. Een evenement die hij uiteindelijk niet alleen ging bezoeken.

NieuwsFilm

meest populair