Alles over 'The Water Diviner'

Aangrijpend regiedebuut van Russell Crowe.

Komende donderdag komt de film The Water DIviner uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 16 april in première.

The Water Diviner


Duur: 111 minutenGenre Drama, OorlogBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieRussell CroweScenario Jon Ronson, Peter StraughanRussell Crowe Joshua ConnorJai Courtney Lt-Col Cyril HughesOlga Kurylenko AysheDamon Herriman Father McIntyreIsabel Lucas Natalia
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

De Australische boer Connor reist na de slag van Gallipoli in 1919 naar Turkije om zijn drie vermiste zoons op te sporen. Het is een belofte die hij maakte aan zijn overleden vrouw en dus zet hij zich daar helemaal voor in. Als hij eenmaal in Gallipoli is, vindt Connor de graven van twee van zijn zoons. Tegelijk ontdekt hij dat één van hen nog in leven kan zijn en mogelijk gevangen genomen is. Samen met hoteleigenares Ayshe gaat hij op onderzoek uit.

Productiegeschiedenis

In juni 2013 werd bekend gemaakt dat Crowe met het historisch drama The Water Diviner zijn regiedebuut zou maken. De film werd in Australië en Turkije geproduceerd en de opnames ervan gingen al in december 2013 van start. Vervolgens duurde het nog een jaar, voordat de film uit kwam in de bioscopen. Eerst was dat in Australië, Nieuw-Zeeland en Turkije en daarna in Thailand. Nu begint de film dus pas in de rest van de wereld uit te komen.

Eerste reacties

Veel recensies hebben we nog niet gezien van The Water Diviner. Op recensie-aggregator RottenTomatoes zijn er 39 geteld en op basis daarvan heeft de film een score van 72 procent gekregen. Consensus is er helaas nog niet, maar critici lijken positief over de film. Vooral de momenten van historisch avontuur schijnen erg goed gemaakt te zijn, waar de romantische momenten in de film juist minder goed slagen.

Box office prestaties

The Water Diviner ging eerst in première in landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Turkije. Daar werd in totaal al zo'n 21,8 miljoen dollar op. In thuisland Australië haalde de film al 12,9 miljoen dollar op en dat was genoeg om het de best verdienende (lokale) film van 2014 te maken daar.

Ook in Turkije werd een flink bedrag opgehaald: 5,7 miljoen dollar. Het is nog afwachten wat de film in Nederland gaat doen. Vermoedelijk wordt het geen gigantisch bedrag, gezien de grote concurrentie de komende weken.

Trivia

Het regiedebuut van Russell Crowe. Het paard dat gebruikt wordt in de film, is van Russell Crowe en heet Honey. Daar houdt het niet op, want ook de hond in de film is van hemzelf en heet Biggles.

•

•

•




NieuwsFilm

meest populair