Video

Cyberpesten leidt tot dodelijk geweld in nieuwe tv-spot 'Unfriended'

De found footage prent is niet vanuit het perspectief van een filmcamera, maar een computer chat.

door Rik Timmer op 07.04.2015 om 13:05 in Video
Hoewel er nog geen Nederlandse releasedata bestaat betreffende de found footage horrorfilm Unfriended (voorheen getiteld Cybernatural en Offline), zitten de Amerikanen al met smart te wachten. Zij mogen zich de 17e van april aan de film tegoed doen die volgens enkele critici beschreven wordt als een nieuw soort horrorfilm. Uiteraard wordt deze toenadering van de releasedatum gevierd met een nieuwe tv-spot. Zie hem hieronder.

In Unfriended volgen we een video chat op Skype tussen zes vrienden. Precies één jaar geleden pleegde het populaire meisje Laura Barns zelfmoord, nadat er een schaamteloze video met haar op het internet verscheen. De zes vrienden hebben hier iets mee te maken, maar lijken zich er op het eerste gezicht niets van aan te trekken. Dan worden ze plotseling door Laura's account toegesproken. Ze vertelt dat niemand uit het gesprek mag stappen of er zal iemand sterven. Naar mate de chat vordert, komen we er langzaam achter wie er verantwoordelijk is voor de dood van Laura.De man in de regiestoel is Levan Gabriadze en Timur Bekmambetov (Wanted) treedt op als producent. Het verfilmde scenario is de eerste voor Nelson Greaves. Rollen worden o.a. ingevuld door Shelley Hennig, Renee Olstead en Courtney Halverson.

Wie geen voldoening van het korte filmpje krijgt, kan zich eventueel tot de volledige trailer keren. Deze kwam in januari uit en kan je hier zien.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Blijkbaar nog niet eens zo slecht

brawljeff

Avatar

benjamin "Blijkbaar nog niet eens zo slecht
"


Ben het zelden (alleen wat betreft Interstellar) oneens met Chris Stuckmann, dus wie weet deze ook meepakken binnenkort.

Yanggie

Avatar

Ik vind het idee en uitvoering vooral erg interessant.
Eindelijke een frisse wind door het found footage horror genre.
Sowieso vind ik het een think out the box idee dat ook nog eens de combinatie zoekt met de technieken en social media van tegenwoordig.
Ben erg benieuwd.

Poltergeist

Avatar

Airbender "Als 1 persoon het goed vindt is het vast niet slecht ;)"


Chris Stuckmann weet waar hij over praat als het over horror films gaat. De film lijkt me niks maar als de reviews lovend zijn dan geef ik het een kans.

Moviemagic

Avatar

benjamin "Blijkbaar nog niet eens zo slecht
"


Hij praat over het realisme in de film. De geluiden van skype, instant message en facebook. Ook over de verschillende tabs die in het scherm open staan. Dit lijkt me niet echt moeilijk in een film die geen actiescene's heeft en alleen op een computerscherm afspeelt.

Hij praat over de stereotype karakters die in de film voorkomen zoals bij elke goedkope horror. Er wordt gesproken over jumpscares wat in mijn ogen makkelijk scoren is. Dit is net zoals zijn 'jawselement' waarin mensen kijken naar iets en wij niet zien wat het is.

De film kan leuk zijn maar zijn recensie ziet er erg gekleurd uit. Zijn argumenten zijn normaal redenen om een film af te kraken en nu praat hij alsof het iets goed is (naast het realisme dan).

Serafijn

Avatar

Yanggie "Ik vind het idee en uitvoering vooral erg interessant.
Eindelijke een frisse wind door het found footage horror genre.
Sowieso vind ik het een think out the box idee dat ook nog eens de combinatie zoekt met de technieken en social media van tegenwoordig.
Ben erg benieuwd."
Er was onlangs al een aflevering van de serie Modern Family die volledig vanaf een iPone/iPad ging. Dus compleet via chats en facetime etc. Dus helemaal uniek is t al niet meer. Was wel erg leuk gedaan. Je zag dus alleen de desktop (of nou ja, t scherm dus) van 1 persoon en van daaruit de interacties met anderen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair