Cyberpesten leidt tot dodelijk geweld in nieuwe tv-spot 'Unfriended'

De found footage prent is niet vanuit het perspectief van een filmcamera, maar een computer chat.

Hoewel er nog geen Nederlandse releasedata bestaat betreffende de found footage horrorfilm Unfriended (voorheen getiteld Cybernatural en Offline), zitten de Amerikanen al met smart te wachten. Zij mogen zich de 17e van april aan de film tegoed doen die volgens enkele critici beschreven wordt als een nieuw soort horrorfilm. Uiteraard wordt deze toenadering van de releasedatum gevierd met een nieuwe tv-spot. Zie hem hieronder.

In Unfriended volgen we een video chat op Skype tussen zes vrienden. Precies één jaar geleden pleegde het populaire meisje Laura Barns zelfmoord, nadat er een schaamteloze video met haar op het internet verscheen. De zes vrienden hebben hier iets mee te maken, maar lijken zich er op het eerste gezicht niets van aan te trekken. Dan worden ze plotseling door Laura's account toegesproken. Ze vertelt dat niemand uit het gesprek mag stappen of er zal iemand sterven. Naar mate de chat vordert, komen we er langzaam achter wie er verantwoordelijk is voor de dood van Laura.



De man in de regiestoel is Levan Gabriadze en Timur Bekmambetov (Wanted) treedt op als producent. Het verfilmde scenario is de eerste voor Nelson Greaves. Rollen worden o.a. ingevuld door Shelley Hennig, Renee Olstead en Courtney Halverson.

Wie geen voldoening van het korte filmpje krijgt, kan zich eventueel tot de volledige trailer keren. Deze kwam in januari uit en kan je hier zien.



NieuwsFilm

meest populair