Unfriended (2014)

This April, revenge comes online

Als pesten tegenwoordig digitaal gaat, kun je er natuurlijk op rekenen dat de vergelding dat ook doet.
play

5,9 details

  • 83 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Mystery
  • Rusland
  • Verenigde Staten
83 Min Rusland

Zes schoolvrienden ontvangen tijdens het videochatten een Skypebericht van een klasgenoot die precies een jaar geleden zelfmoord pleegde. Ze gaan er eerst van uit dat het een misselijke grap is, maar wanneer het meisje begint te vertellen over hun diepste geheimen, beseft de groep zich dat het hier gaat om iets bovennatuurlijks en kwaadaardigs.

Alt titel
Cybernatural
Regie
Levan Gabriadze
Cast
Shelley Hennig, William Peltz, Renee Olstead, Courtney Halverson, Moses Jacob Storm, Heather Sossaman, Jacob Wysocki, Matthew Bohrer, Cal Barnes, Mickey River, Christa Hartsock.
Budget
$ 1.000.000
Release
20.07.2014
Release NL
04.06.2015
Release DVD
13.10.2015

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Levan Gabriadze | Cast: Shelley Hennig (Blaire Lily), Moses Jacob Storm (Mitch Roussel), Renee Olstead (Jess Felton), Will Peltz (Adam Sewell), Jacob Wysocki (Ken Smith), e.a.| Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2014

Het horrorgenre kent een lange lange traditie van combinaties tussen enge situaties en veilige locaties. Niet voor niets is het gros van de slashers gesitueerd in de Amerikaanse buitenwijken waar een groot deel van het beoogde publiek zijn dagen slijt en vinden de meest angstaanjagende taferelen van een horrorklassieker als The Exorcist plaats in de slaapkamer. Het is waarschijnlijk deze gewoonte die heeft geleid tot de golf van foundfootagehorror waar we de laatste jaren mee zijn doodgegooid. Een videocamera werd in het verleden immers met name gebruikt voor het filmen van alledaagse situaties: een verjaardagsfeestje, een vakantie of de sportwedstrijden en balletuitvoeringen van je kinderen. Door deze esthetiek te gebruiken voor onalledaagse situaties, ontstaat bij de kijker een gevoel van ongemak, vanwaar het slechts een kleine stap is naar bang maken.

De videocamera is vandaag de dag echter voor velen een lichtelijk achterhaald stukje technologie. De camera zit tegenwoordig namelijk in onze telefoons en computers. Tel daarbij op dat de interfaces van deze apparaten voor velen vertrouwder zijn dan het uitzicht uit hun slaapkamerraam en je hebt zeer bruikbare ‘locatie’ voor een horrorfilm. Unfriended maakt daarvan gebruik door alle gebeurtenissen te laten zien op het beeldscherm van de laptop van een van de hoofdpersonages. En waar veel filmmakers zich gedwongen zien fictieve computerprogramma’s en websites te hanteren, wordt in Unfriended echt Facebook, Skype, Spotify en Google gebruikt. Het draagt allemaal bij aan een gevoel van alledaagse vertrouwdheid dat al snel wordt ondermijnd wanneer er een vrij letterlijke ‘ghost in the machine’ blijkt te zitten.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Unfriended Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

rebel1984

"...Bijzondere horror met een totaal nieuw concept wat mij persoonlijk wel beviel, maar het moet niet zo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Unfriended

acties