Joss Whedon vindt 'Jurassic World'-clip vrouwonvriendelijk

Zijn opmerking viel niet bij iedereen in goede aarde.

Het is en blijft gevaarlijk voor een publiek figuur om zijn of haar mening te uiten, want voor je het weet is de bom gebarsten. Regisseur Joss Whedon, wiens Avengers: Age of Ultron binnenkort uitkomt, liet zijn mening horen over de eerste clip van Jurassic World die van de week door Universal vrijgegeven werd. Volgens hem is het filmpje te seksistisch.

Voor de context plaatsen we hieronder nogmaals de clip die tijdens de MTV Movie Awards getoond werd en daaronder de Tweet van de 50-jarige filmmaker.






Zoals we kunnen lezen acht hij het begaafde karakter van Bryce Dallas Howard een stijve hark en vindt hij het karakter van Chris Pratt onorigineel omdat hij de vrolijke toon voorstelt. Het heeft sinds de Tweet aardig wat conversaties op het net voortgebracht. Zo zou Whedon zelf een seksist worden genoemd, ondanks dat hij een voorstander van het feminisme is. Zijn carrière is zowaar gefundeerd met de populaire tv-serie Buffy the Vampire Slayer.

Wat vinden jullie van de clip? Is deze inderdaad vrouwvijandig, of is de combinatie van de karakters geen ongebruikelijke? Jurassic World draait vanaf 11 juni in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair