Bill Paxton tegenover Daniel Radcliffe in 'Grand Theft Auto'?

Hij moet het tegen Radcliffe's Sam Houser opnemen in de rechtszaal.

Nog minder dan een week geleden vernamen we dat Harry Potter-ster Daniel Radcliffe hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijke rol zal vervullen in de film Grand Theft Auto. Tegen de gamers: de film zal inderdaad rondom het kleurrijke misdaadspel draaien, maar wordt geen verfilming ervan. In plaats daarvan zullen we Radcliffe zien als de voorzitter en medeoprichter van Rockstar Games, een ontwikkelaar van computerspellen. Coming Soon komt nu met het nieuws dat Bill Paxton ook een belangrijke rol zal spelen.

Het gaat om de rol van Jack Thompson. Een advocaat uit Miami die herhaaldelijk Rockstar Games aanklaagde wegens het gebruik van seks en geweld in de populaire videogame reeks. Het eerste deel, welke in 1997 uitkwam, was een commercieel succes en bracht op de duur vervolgen voort waarvan er gezamenlijk zo'n 125 miljoen eenheden verkocht zijn. De serie heeft vaker roerigheid en discussies veroorzaakt over de topic van geweld, zij het zonder Thompsons absente succes om de spellen te verbannen.

Owen Harris zal de film regisseren. Het wordt een verfilming van David Kushner's bestseller Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto. James Wood baseerde zijn script daarop.



NieuwsFilm

meest populair