Josh Hartnett heeft spijt van afslaan Batman-rol

Christopher Nolan had hem de positie van de gekostumeerde vigilante aangeboden.

Vroeger speelde hij in prijzige projecten zoals Pearl Harbor en Black Hawk Down, maar op het moment doet Josh Hartnett het een stuk rustiger aan. Een interview met Playboy onthulde daarentegen dat de 36-jarige Amerikaan eertijds een opmerkelijke rol had afgeworpen: die van Bruce Wayne in Batman Begins. Het komt vaker voor dat een acteur of actrice zo'n keuze later berouwt en hetzelfde geldt voor Hartnett.

Hij vertelde tegen het magazine: "Ik heb zeker weten weleens 'nee' tegen de verkeerde mensen gezegd. Ik leerde die les toen Christopher Nolan en ik over Batman spraken. Ik besloot uiteindelijk dat het niet voor mij was. Daarna wilde hij me niet in The Prestige laten verschijnen. Ze namen niet enkel hun eigen Batman (Christian Bale) opnieuw aan voor één van de hoofdrollen, ze huurden ook mijn toenmalige vriendin (Scarlett Johansson) in."

De reden waarom hij de rol afsloeg: "Ik deed zo hard mijn best om niet getypecast te worden, want ik was zo bang dat ik als acteur maar om één ding herinnerd zou worden. Dat ik Christian Bale nadien in zo veel andere dingen heb gezien is zo gaaf. Ik bedoel, hij kreeg het voor elkaar om dat te overtroeven. Waarom kon ik dat destijds niet inzien?"

Hartnett, die Nolan "ongelofelijk cool en getalenteerd" vindt, gaf als laatst aan dat hij over die gevoelens heen is gekomen. "Ik weet nu dat ik zo'n job niet zou afslaan, enkel omdat het een superhelden rol is."



NieuwsFilm

meest populair