'John Wick'-regisseurs aan de slag met 'Bloodshot'

Zal Sony's nieuwe Valiant superhelden filmuniversum kunnen concurreren met Marvel en DC Comics?

Goed nieuws voor iedereen die van superheldenfilms houdt, want we zullen er in de toekomst nog genoeg tegenkomen. Slashfilm heeft bevestigd dat Sony Pictures in samenwerking met Valiant Entertainment, om te beginnen, een vijftal films zult maken rondom de stripboekenreeks van Valiant. De aftrap komt in de vorm van Bloodshot, welke ergens in 2017 uit moet komen. Kort na die titel zal Harbinger verschijnen. De twee gloednieuwe titels krijgen aansluitend een sequel die naar een vijfde aflevering moet toewerken, getiteld Harbinger Wars, waarin de helden de handen ineen slaan.

De twee studio's zijn druk bezig, want voor Bloodshot hebben ze inmiddels al een scenarioschrijver en een tweetal regisseurs aangenomen. Het gaat om de twee mannen die ons vorig jaar vergenoegden met John Wick: David Leitch en Chad Stahelski. Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) verzorgt het scenario.

Bloodshot draait om Angelo Mortalli, een soldaat die komt te overlijden. Hij wordt door het besloten beveiligingsbedrijf Project Rising Spirit met nanotechnologie tot leven gewekt met geheugenverlies. De transfusie maakt van hem een moordmachine die niet te stuiten is, uitgerust met verbeterde vermogens, zoals genezing, lichaamskracht, snelheid en verdraagzaamheid. De miljarden nanobots in zijn bloedbanen zorgen ervoor dat hij ook technologie kan beïnvloeden. Bloodshot trekt er vervolgens op uit om te achterhalen wie hem dit aangedaan heeft, zodat hij wraak kan nemen.

In Harbinger volgen we de jonge Pete Stancheck die in een groep met andere begaafde mensen terecht komt. Zij bezitten krachten zoals telepathie, pyrokinese en telekinese. Harbinger heeft nog geen regisseur. Eric Heisserer (Final Destination 5) ontfermt zich over het script.



NieuwsFilm

meest populair