Ciné Première in Den Haag van 'Journal d'une femme de chambre'

Derde verfilming van het boek gemaakt door Benoît Jacquot met Léa Seydoux.

Iedere eerste zondag van de maand zijn voorpremières te zien van Franse films in meerdere theaters in Nederland waaronder het Filmhuis Den Haag. Op zondag 3 mei zal Journal d'une femme de chambre in Den Haag vertoond worden, een film die pas op 25 juni in première gaat in Nederland.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Octave Mirbeau over de prachtige kamermeid Célestine, die in opspraak komt bij de Parijse familie waar ze werkt. Een stedelijke functie zit er niet meer in voor het kamermeisje dus moet ze een baan op het platteland accepteren bij de familie Lanlaire.

​​Maar het werk bij deze familie valt niet mee. Ze moet continue de verleidingspogingen van de man des huizes ontwijken, en ze wordt geconfronteerd met de zeer strenge Mevrouw Lanlaire, die het huishouden met ijzeren hand regeert. Dan ontmoet ze de mysterieuze tuinman Joseph, voor wie ze een absolute fascinatie ontwikkelt.

Na afloop van elke Ciné Première volgt een informeel nagesprek over de film in het Frans, dat ook goed te volgen is voor beginners. Hiermee kunnen mensen niet alleen als eerste goede Franse films zien, maar ook hun eigen taalkennis oefenen.



NieuwsFilm

meest populair