5,6 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
96 Min Frankrijk

Normandië, begin twintigste eeuw. Célestine, een jong kamermeisje die bekend staat om haar schoonheid, is net aangekomen uit Parijs om te werken voor de familie Lanlaire. Terwijl ze de avances van de heer Lanlaire probeert te weren, krijgt ze te maken met mevrouw Lanlaire die het huishouden met een ijzeren vuist regeert. Ook ontmoet ze Joseph, een mysterieuze tuinman die verliefd op haar wordt.

Regie
Benoît Jacquot
Cast
Léa Seydoux, Vincent Lindon, Dominique Reymond, Adriana Asti, Clotilde Mollet, Patrick d'Assumçao, Alain Eloy, Hervé Pierre, Vincent Lacoste, Aurélia Petit, Yvette Petit, Joséphine Derenne, Jean-Louis Croquet, Rosette, Mélodie Valemberg.
Release
01.04.2015
Release NL
25.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Benoît Jacquot | Cast: Léa Seydoux (Célestine ), Vincent Lindon (Joseph), Clotolde Moilet (Madame Lantaire), Vincent Lacoste (Georges), e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

Het boek Journal d’une Femme de Chambre van Octave Mirbeau werd al meerdere malen gebruikt als basis voor een film. En niet door de minsten: in 1946 waagde Jean Renoir zich er aan en in 1964 leverde Luis Buñuel een versie af. Beide worden gezien als mooie staaltjes cinema, maar Benoît Jacquot liet zich hier niet door intimideren en achtte de tijd rijp voor een derde verfilming.

Het verhaal van Jacquot is redelijk trouw gebleven aan het boek. We maken kennis met de mooie Célestine, een kamermeisje dat door haar aantrekkelijke uiterlijk de mannen het hoofd op hol jaagt. Ze wordt hierdoor keer op keer ontslagen door hun echtgenoten en krijgt van het bureau dat haar plaatst nog één kans bij een rijke familie in de provincie. Voor Célestine een nachtmerrie, want zij is de stijl van Parijs gewend. Steunend en kreunend gaat ze toch aan de slag en dat blijkt niet makkelijk. De heer des huizes probeert zich aan haar te vergrijpen, de vrouw des huizes haat haar en dan is er nog de knecht Joseph die haar alleen van een afstandje aanstaart en weinig zegt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Journal d'une femme de chambre Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Journal d'une femme de chambre

acties