Sony wil regisseur James Wan voor de 'Robotech'-film

Wan staat voor een lastige keuze, want hij is ook al in beeld voor 'Fast & Furious 8' en 'Aquaman.'

James Wan heeft zich de laatste jaren opgeworpen tot een van de meest begeerde regisseurs in Hollywood. Na het opzetten van succesvolle horrorfranchises als Saw, Insidious en The Conjuring, kreeg hij het vertrouwen om Fast & Furious 7 te gaan maken. Deze film draait op dit moment in de bioscoop en is een enorm succes, dus het is niet zo gek dat Wan nu met tal van grote films in verband wordt gebracht.

Wan wordt uiteraard genoemd voor een nieuwe Fast & Furious-sequel en daarnaast hoopt Warner Bros. hem te strikken voor Aquaman. THR meldt nu dat Sony ook van zijn diensten gebruik wil maken. Wan heeft het aanbod gekregen om de beoogde Robotech-film te gaan regisseren. Mocht hij zijn handtekening neerzetten, dan mag hij aan de slag met een scenario van Michael Gordon.

De oorspronkelijke serie uit 1985 was een combinatie van drie verschillende Japanse animatieseries. Er werden beelden gebruikt uit Super Dimensional Fortress Macross, Super Dimensional Cavalry Southern Cross en Genesis Climber Mospead. Van al deze beelden werd de serie Robotech gemaakt, waarvan 85 afleveringen in de Verenigde Staten werden uitgezonden.

De anime gaat over een ruimteschip dat neerstort op een eiland in de Zuidelijke Grote Oceaan. Aan de hand van deze nieuw ontdekte technologie worden vervolgens robots ontwikkeld waarmee de mensen zich kunnen verdedigen tegen buitenaardse invasies. De film wordt bekeken vanuit de ogen van twee jonge piloten.

Waar Wan ook voor kiest, hij heeft het voorlopig druk met zijn vervolg op The Conjuring. Deze film, The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist genaamd, moet op 9 juni 2016 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair