Makers The Matrix komen met animatiefilms

De regisseurs van de sf-film The Matrix presenteren een nieuw project: Animatrix. Animatrix bestaat uit negen animatiefilms die zich afspelen in de wereld van The Matrix.

Vier van de animaties zijn geschreven door de broers Larry en Andy Wachowski, de schrijvers en regisseurs van The Matrix. De overige vijf episodes zijn bedacht door de Japanse animatiestudios die de afleveringen tekenden. De eerste aflevering van de serie heet The Second Renaissance Part 1 en is sinds deze week via de website van Animatrix te bekijken. In totaal komen vier van de filmpjes integraal op internet. De volledige serie wordt later dit jaar op dvd uitgebracht.

Larry en Andy Wachowski schreven en regisseerden de film The Matrix, die in 1999 uitkwam. In 2001 kwam The Matrix Revisited uit, een film die een kijkje achter de schermen van de 'Matrixwereld' bood. Op 15 mei gaat de tweede bioscoopfilm, The Matrix Reloaded, in première. Ook een derde deel is in de maak, voorlopig onder de naam The Matrix Revolutions.

The Matrix speelt zich af in de toekomst. Hoofdpersoon Neo ontdekt dat mensen leven in een door computers vormgegeven wereld. Met behulp van de vrijheidsstrijders Trinity en Morpheus weet hij deze onechte wereld te ontvluchten. De kleine groep mensen strijdt vervolgens tegen de computers die de rest van de mensheid overheersen.

Zie ook :

http://whatisthematrix.warnerbros.com/index_anime.html > http://whatisthematrix.warnerbros.com/index_anime.html



NieuwsFilm

meest populair