4K restauratie voor 'The Third Man' van Orson Welles

Film zal in de VS worden uitgebracht om honderd jaar sinds geboorte van Welles te vieren.

Dit jaar staat Orson Welles in de kijker aangezien het honderd jaar sinds de geboorte is van deze geniale regisseur en acteur en dertig jaar sinds zijn dood. Er zullen over de hele wereld retrospectieven plaats vinden en er verschijnen dit jaar ook nieuwe biografieën over Welles. Ook zijn er een aantal van zijn werken gerestaureerd om vertoond te worden, waarvan
The Third Man een 4K restauratie kreeg.

De première van deze restauratie zal plaats vinden op Cannes waar de film onderdeel vormt van het Cannes Classics programma. Daarna zal de film in de VS vanaf 26 juni twee weken in New York vertoond worden tijdens het New York’s Film Forum en vervolgens vertoningen hebben in verschillende Amerikaanse steden. Daarna zal de film waarschijnlijk ook in Europa te zien zijn.

The Third Man werd geproduceerd door de legendarische Alexander Korda en David O. Selznick en geregisseerd door Carol Reed. Het vormde de tweede keer dat Reed samenwerkte met schrijver Graham Greene. In 1948 maakte hij al The Fallen Idol, gebaseerd op het korte verhaal The Basement Room van Greene.

The Third Man was een enorm succes en won de Palme d’Or in Cannes en de prijs voor beste Britse film van de British Film Academy. Het kreeg ook een Academy Award voor de cinematografie van Robert Krasker.



NieuwsFilm

meest populair